Zwangerschapsdagboek – de eerste 13 weken!

Afgelopen week kondigde ik officieel mijn zwangerschap aan op de blog. Bedankt voor alle super leuke reacties, het is heel fijn om er nu open over te kunnen zijn!

Natuurlijk roept dit ook de mogelijke vragen op. Het leek me leuk (ook voor later!) om met terugwerkende kracht een soort ‘zwangerschapsdagboek’ bij te houden. (Mijn geheugen werkt niet altijd even optimaal, ik heb het zo goed mogelijk geprobeerd terug te halen, haha!)

De eerste drie weken zwanger

Stiekem hadden Daan en ik al langer de wens om zwanger te worden. Inmiddels hebben we dan ook al flink wat zwangerschapstests gedaan en hadden we voor nu ook weer een voorraadje liggen, hihi. Op 20 september waren we 13 jaar samen en gingen we naar de Efteling. Op 21 september plaste ik om 06:00 op een zwangerschapstest. Ik riep Daan erbij en samen staarden we naar de test, zoals we al zo vaak gedaan hadden. Plotseling… verscheen daar een streepje. Wow! Zo onwerkelijk! Die middag vertelden we het nieuws direct aan Dor en Thomas en de volgende dag aan Sonja. Een bijzonder moment!

Vier weken zwanger

Ik word lid van allerlei apps: 24Baby (een forum), Zwangerschap+ (een app waar je de groei van je kindje ziet ontwikkelen) en Zwangerhap (een app waar je kunt zien wat je wel en niet mag eten). De baby is nu zo groot als een hagelslagje.

Vijf weken zwanger

Het is nog zo onwerkelijk… ik voel ook nog weinig! De baby is nu zo groot als een lieveheersbeestje, awww. Ik bel met de verloskundige om een afspraak te maken

Zes weken zwanger

We hebben onze eerste echo! We zien een klein vlekje met een kloppende pixel erin… het hartje werkt! Zo fijn om te zien dat er echt iets in mijn baarmoeder zit, wow! Deze week vertellen we onze ouders dat we een kindje verwachten, zo’n fijn moment. (We hielden een flesje Zwitsal onder hun neus en ze moesten de geur raden, hihi.) De baby is nu zo groot als een bosbes.

Zeven weken zwanger

Oei oei, de misselijkheid begint te komen. Met name ‘s avonds heb ik er last van! De eerste bijwerking van de misselijkheid is ook een feit, als je begrijpt wat ik bedoel ;). Daarna gaat het weer beter. Ik slaap véél! De baby is nu zo groot als een framboos!

Acht weken zwanger

Daan en ik gaan op vakantie! (Herfstvakantie). ‘s Ochtends gaan we op pad en ‘s middags lig ik véél in bed, super gezellig voor Daan haha. Ik kijk ontzettend veel Downton Abbey en ben lekker aan het uitrusten. Perfect, want ik word eigenlijk van alles misselijk. De etensluchtjes zijn heftig, een koelkast moet ik echt vermijden en ik moet heel erg oppassen wat ik eet. Mijn motto is: “het zal wel goed gaan, als ik zoveel last heb van symptomen…” De baby is nu zo groot als een druif :-).

Negen weken zwanger

We hebben de eerste afspraak bij de verloskundige, een intake. We blijken een heel normaal stel te zijn, met weinig uitzonderingen en gekke dingen haha. Mijn bloeddruk is goed en alles is goed! Mijn misselijkheid is nog steeds erg heftig, soms best pittig hoor met zo’n baan voor de klas. Gelukkig ben ik op school wel afgeleid en heb ik er vooral thuis veel last van. De baby is nu zo groot als een vlinder! Vanaf nu begint het ook echt wel op een kindje te lijken, liefff. Deze week schrijven we ons in voor verschillende kinderopvangcentra. Bizar hè, met 9 weken?

Tien weken zwanger

Qua symptomen is er weinig veranderd, ik ben blij dat we al wel goed op weg zijn met het eerste trimester. Inmiddels hebben we meerdere mensen op de hoogte gebracht, zo leuk om alle reacties te horen! Ook hebben we al een paar cadeautjes gekregen, echt lief. De baby is zo groot als een vijg!

Elf weken zwanger

Aan het eind van deze week hebben we weer een echo. Zal het kindje gegroeid zijn? Nou… zeker! Het is nu echt een baby’tje (zo groot als een macaron) en het hartje klopt mooi. De foto hierboven is eigenlijk een screenshot van een heel schattig filmpje, waarbij het kindje heel erg aan het glijden is haha. Hij/zij strekte zich uit en vloog toen een beetje over de kop. Ik heb dit filmpje wel 100 keer gekeken denk ik, hihi. De uitgerekende datum is nu definitief 31 mei 2022, een paar dagen vooruit! (Het was 2 juni). Yesss.

Twaalf weken zwanger

Het nieuws mag echt de wereld in! Op mijn werk heb ik het nu ook verteld, fijn om dit nu te kunnen delen. Deze week heb ik de NIPT test, waarbij er bloed geprikt is. Ook hebben we weer een afspraak bij de verloskundige. Het hartje is te horen! Alles ziet er goed uit en klinkt ook goed, wat heerlijk! In deze week regelden we de kraamzorg. De baby is nu zo groot als een kiwi!

Dertien weken zwanger

Dat is vandaag! Ik ben benieuwd wat deze week gaat brengen. Het kindje is nu zo groot als een jong eendje, hihi. We krijgen deze week de uitslag van de NIPT test en hebben de 13 weken echo. Qua misselijkheid lijkt het voorzichtig wat beter te gaan! Ik hoef véél minder over te geven en kan voorzichtig tegen wat meer eten.

Op naar de volgende update! Nog een paar weken… dan weten we of we een zoontje of dochtertje krijgen! 🙂

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    23 november 2021 / 8:37 am

    Het bijzonderste en mooiste en ontroerendste dagboek ooit! Van puntje, hagelslagje, bosbes, framboos, druif, vlinder, vijg, macaron, kiwi naar eendje naar kindje…. Jullie kindje!
    Dat je je bijna voor je zwanger bent al moet laten inschrijven voor een plek op een van de kinderopvangcentra is toch van de absurde?
    Mooie rijke verdere tijd gewenst….helemaal zonder ook maar 1 sprankje misselijkheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge