Het laatste zwangerschapsdagboek (8): Week 39 en 40 en 41!

Deze blog is vooruit gewerkt, vandaag is Aukje precies 3 weken!

Van de voorkant is het bijna niet te zien, toch?!
Van de zijkant zit er wel een mooie ‘bump’! ๐Ÿ˜‰ Dit is 1 dag voor de uitgerekende datum.

Week 39

We hebben week 39 gehaald! Dorinde is bevallen met week 39+1, dus je verwacht dan stiekem ergens dat het bij mij ook wel zo zal gaan. Spannend hoor… zal ze deze week komen? ๐Ÿ™‚

Ik heb niet veel afspraken meer en ben heeeel veel in huis lekker aan het relaxen. Ik heb een fijne ochtendroutine gevonden, waarbij ik huishoudklusjes combineer met ontspannen. Ik kan me echt zo goed vermaken, super fijn! Op het forum lees ik soms ook dat vrouwen helemaal gek worden van verveling. Daar heb ik echt geen last van gelukkig!

Het gaat nog altijd wel goed. Ik houd wel veel vocht vast en dat geeft soms wat pijnlijke vingers. Soms lukt het me ook niet om mijn handen tot vuisten te knijpen, omdat mijn vingers super opgezwollen zijn. Een ander kwaaltje is maagzuur. De baby zit met haar billen lekker omhoog tegen mijn maag, dus dat is ook wel logisch hihi. Verdere klachten vallen erg mee!

De verloskundige schat dat ze nu zo’n 3500 gram weegt. Ook dat valt ons erg mee, ze hebben ons toch een beetje laten weten dat we een vrij groot kindje krijgen. Het blijft natuurlijk een schatting, maar ik dacht dat ze stiekem al een stuk groter zou zijn. We gaan het zien!

Het baby’tje is helemaal afgebakken en er staan geen nieuwe ‘ontwikkelingen’ meer klaar in de informatie-app. Een super gevoel dat ze af is! Wanneer kom je, lieve dochter? ๐Ÿ™‚

Week 40

Jahoor, dinsdag 31 mei 2022: de uitgerekende datum! We hebben het gehaald, haha. De kans dat ze echt vandaag komt, is natuurlijk niet zo groot. Ik voel ook nog steeds weinig gebeuren. ‘s Nachts ben ik er bij het wakker worden heel alert op: “voel ik iets? Is het nat tussen mijn benen? Heb ik kramp?” Wat dat betreft is er weinig te melden, haha.

Hoeraaa, ik ben weer vocht verloren en ben daardoor ook wat afgevallen! In totaal ben ik nu 15 kilo aangekomen tijdens mijn zwangerschap, helemaal prima. Mijn voeten zijn weer redelijk normaal en ik heb wat minder last van mijn vingers, zo fijn!

Mei verstrijkt en het wordt juni. We krijgen een kindje in juni, dat staat nu in elk geval vast! Stiekem vind ik dit een hele mooie maand. ๐Ÿ™‚ Er blijven appjes komen met nieuwsgierige vragen – super logisch! We laten het uiteraard weten wanneer er iets gebeurt, hihi. (Deze blog komt online wanneer ze wel geboren mรณรฉt zijn, zo gek om dat nu al te weten!)

Op woensdag 1 juni (dat is vandaag, wanneer ik deze blog typ) hebben we een afspraak bij de verloskundige en daar zijn alle metingen helemaal in orde! Mooie, lage bloeddruk en de baby ligt nog altijd klaar voor de lancering, haha. We bespreken de gang van zaken voor volgende week: vanaf 41 weken gaan we het wel voorzichtig hebben over de mogelijkheden. Het is wel erg fijn om te weten dat ze de keuze helemaal bij ons laten, ik voel me zo prettig bij deze verloskundigenpraktijk!

Week 41

Een bijzondere week! Hier komt aparte informatie over. ๐Ÿ˜‰

Zal dit de laatste blog zijn die ik voorlopig typ..?! ๐Ÿ˜‰ In dat geval: ik geniet dan nu heerlijk van mijn ‘blogverlof’! Ik kom weer terug met mooie, nieuwe updates wanneer ik daar aan toe ben. Heerlijk om daar nog even geen datum op te plakken. ๐Ÿ˜€

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    29 juni 2022 / 7:30 am

    Even dacht ik bij het zien van de ‘voorkant’foto: baby is er, Laura laat verschil zien tussen na-zwanger en volop zwanger, doch beide kiekjes houden waarachtig het’ volop’ in. Van voren versus opzij… zoek de verschillen…๐Ÿ˜Š๐Ÿค—๐Ÿ˜‡
    Laatste loodjes die jij zo opgewekt en zonder lood aan het ervaren bent. Week 41! Toemaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge