Zwangerschapsdagboek (7) Week 33 t/m week 38

Zwangerschapsshoot van week 35, dit was even een heel grappig momentje hihi.

Deze blog komt online op donderdag 19 mei, op die dag ben ik 38+2 weken zwanger!

Week 33

Het verlof staat nu echt voor de deur, stiekem ben ik er wel aan toe hoor! 33 weken al zwanger zijn is best intensief met een drukke baan voor de klas. Ik probeer zoveel mogelijk nu af te ronden en over te dragen aan collega’s.

Wat betreft de ontwikkeling van het baby’tje: in het vorige dagboek zei ik al dat het meeste donshaar in deze week verdwijnt. Ze plast nu een halve liter urine per dag in het vruchtwater en haar spijsverteringsstelsel werkt nu volledig zelfstandig. We gaan de laatste fase van het afbakken in!

In deze week is ze zo groot als een suikerspin/leeuwenwelpje/suikermeloen, dat blijft zo tot week 35.

Het is Pasen deze week en het weer wordt ook steeds lekkerder! Gelukkig heb ik ook genoeg luchtige kleding voor de zwangerschap. 😉

Week 34

Vanaf deze week begint mijn verlof! Nu komen er weer rustige tijden aan en daar ben ik wel aan toe :-). Ben je benieuwd naar de klusjes die wij allemaal gedaan hebben deze week? Lees deze blog! Hier lees je dat we o.a. de kinderkamer hebben afgemaakt, de wasbare luiers hebben besteld en de vluchtkoffer hebben ingepakt.

We hebben deze week nog een groeiecho en daar zien we ook dat ze goed groeit, ze heeft het goed hierbinnen. 😉 Zoals altijd komen de lange benen terug en haar haar is lekker aan het groeien. Het is heel erg voelbaar dat ze aan één kant (mijn rechterkant) zit en dat er aan de linkerkant nog veel ruimte is. Haar hoofdje ligt nog alijd mooi beneden, gelukkig maar!

Vanaf deze week zijn haar nieren bijna volledig ontwikkeld en begint de lever bijna te werken. Ze weegt nu zo’n 2,5 kilo.

Week 35

Dit is de week van Koningsdag. Samen met Dorinde, Thomas, Sonja en Daan loop ik een rondje over de markt in ons dorp. Het is best een stukje wandelen en mijn bekken begint na een tijdje wel te zeuren. Vanaf dit moment moet ik een klein beetje oppassen met de afstanden wandelen ;). Zwemmen gaat gelukkig wel heel goed!

Deze week heb ik een blog geschreven over de verlofklusjes/ontspanningsdingen die we gedaan hebben, deze lees je hier terug! Hier lees je dat we o.a. een fotoshoot hebben gedaan, samen naar Loosdrecht zijn geweest en dat Daan de kinderwagen en kinderstoel in elkaar gezet heeft.

In deze week wordt er vooral vet gevormd op de baby, haha! De schattige bolle wangetjes ontstaan en het beschermende vetlaagje zal verantwoordelijk zijn voor 15 procent van haar gewicht bij geboorte. (Ik haal deze wijsheden trouwens nog steeds uit de app Zwangerschap+.)

Week 36

De blog met verlofklusjes staat klaar voor volgende week! Deze week ben ik heerlijk aan het rommelen thuis, bezig met de diploma-uitreiking voor mijn examenleerlingen en rustig aan het afbakken haha.

De nachten worden pittiger: ik moet er elke nacht nu een paar keer uit om te plassen. Aan mijn schouder- en heuppijn voel ik dan op welke kant ik net twee uur heb gelegen, zo weet ik dat ik nu de andere kant moet pakken. Niet ideaal, maar ook geen ramp! Zolang ik mijn telefoon er niet bij pak, slaap ik best wel snel weer. Daan wordt er helaas ook soms wakker van, maar hij klaagt gelukkig niet!

Deze week horen we dat onze dochter een beenlengte heeft van percentiel 99,7. (Oftewel: 0,3 % van de baby’s heeft langere benen, haha). Ben zeer benieuwd of dit nou ook echt zichtbaar is. Ik heb gelukkig al broekjes in verschillende maatjes klaarliggen ;). Qua gewicht schatten ze haar nu op 3,2 kilo: dat is bovengemiddeld, maar past ook bij onze lengte! Bij de geboorte kan het zomaar weer heel anders zijn, we gaan het zien!

Ze is nu zo groot als een bruidstaart/watermeloen/lammetje en dat blijft zo tot het eind! Nu dus nog een slank, klein lammetje hihi.

Week 37

Jeej, dit is toch wel de week waar je echt naartoe leeft! Vanaf deze week mag je (mocht je dat willen) officieel thuis bevallen en is de baby helemaal ‘klaar’. Ze kan nu zelfstandig ademen, super fijn! Elke dag dat er nu bijkomt, is mooi meegenomen.

Vanaf deze week komen we elke week op bezoek bij de verloskundige. We spreken het geboorteplan en mijn lichte kwaaltjes door. Het valt me zo mee en ik mag echt niet klagen! Thuis kan ik nog veel doen (uiteraard op mijn eigen tempo) en ik geniet er echt wel nog even van. (Dat zegt men altijd hè: “geniet er nog maar even van hoor.”) Tja, ik probeer altijd al het beste ervan te maken, het is niet dat ik een extra genieten-knopje achter de hand houd en dat nu ineens in kan drukken haha.

Ik probeer elke dag een stukje te wandelen en ook zwemmen lukt nog!

Er volgt nog een blog over de klusjes en bezigheden van deze week.

Week 38

Deze week is nu 2 dagen bezig. Het valt me op dat ik ineens zoveel appjes krijg van mensen met de vraag hoe het nu gaat, haha. Super lief, maar wel echt opvallend! Het record is 4 in een uur, hihi. Ik snap het helemaal hoor, ik leef zelf ook altijd zo mee met zwangeren! Een dagboek vandaag is dus wel handig voor de updates!

Het gaat dus goed! Ik groei elke dag meer voor mijn gevoel, heb inmiddels een héél klein beetje striae (op de zijkant boven mijn heupen. Nou ja.. hoort erbij) en ik heb vocht in mijn voeten. (Heb je misschien in deze blog gelezen). Pootjes af en toe omhoog en lekker op slippers lopen!

Qua ontwikkeling van de baby kan het spijsverteringsstelsel nu ook vloeibare voeding verteren. Daarnaast plast ze regelmatig. Het meeste donshaar is verdwenen! De vetopbouw gaat vrolijk verder.

Ook van deze week komt er nog een blog over de klusjes, ik ben vooral bezig met oude ansichtkaarten en foto’s uitzoeken: heerlijk!

Het kan natuurlijk zo zijn dat ik op elk moment kan bevallen. Er komen dan nog een paar blogs online (ik probeer er nog zoveel mogelijk in te plannen), maar op een gegeven moment stopt dat natuurlijk. Dorinde is nu natuurlijk nog met ‘blogverlof’, zij pakt het op een gegeven moment weer op, maar we hebben daar niet een vaste datum voor afgesproken ofzo. We zullen in elk geval niet verdwijnen! 🙂

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. omarij
    19 mei 2022 / 7:22 am

    Lief langbenig babymeisje van mama Laura en papa Daan, hier is zomaar je nu nog onbekende overgrootmoeder (wat een plechtig woord hè, overgrootmoeder!) : is het niet een heel mooi cadeau voor jou om later te kunnen lezen wat jouw mama (en papa en ook ieder die de blog leest) al van jou wist en wat mama en papa allemaal deden ter ere van jou toen jij nog binnenin haar groeide? Een meer dan prachtig cadeau voor een oh zo gewenst kindje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge