Zwangerschapsdagboek (6) – week 29 t/m week 33

Week 31: foto in de babykamer!

Week 29

Op de laatste dag van week 29 hebben we weer een groeiecho gepland, omdat ik in week 21 corona heb gehad. Met 34 weken krijgen we er nog een, super fijn!

De stand van zaken: het gaat goed met de baby! Haar hoofd is iets groter (geschat op 31 weken + 4 dagen in plaats van 29 weken + 6 dagen), maar dat was verder niet zorgelijk. Ook zijn haar benen vrij lang, die zijn nu op lengte van 32 weken + 2 dagen, haha. Het geschatte gewicht is 1684 gram, daarmee loopt ze ook iets voor op schema, ze heeft een percentielscore van 77. 🙂 Dat is dus iets bovengemiddeld!

Verder heb ik sinds een paar dagen best wat meer last van harde buiken. Dit zou deels met de groei van het kindje te maken kunnen hebben, maar het is ook verstandig om te kijken of ik wat minder zou kunnen werken. Op het moment dat ik dit typ, heb ik straks een overleg met mijn werk. Eens kijken wat de mogelijkheden zijn!

Week 30

In deze week ben ik niet fysiek naar mijn werk geweest, ik heb het wat rustiger aangedaan in verband met mijn harde buiken. Ook heb ik wat taken (zoals de uitwisseling met de Fransen) kunnen overdragen aan mijn collega’s, waardoor ik mentaal veel meer rust kreeg. Die onbewuste stress had toch wel invloed op mijn lijf, dus ik vond het erg fijn dat mijn werk hierin begripvol was!

Gemiddeld komt de baby nu zo’n 250 gram per week aan, maar dat verschilt natuurlijk altijd. De longen zijn het laatste orgaan dat zich volledig ontwikkelt, ze is nu flink aan het oefenen met ademen. You go girl!

Week 31

Deze week is het toetsweek bij ons op school en hoef ik maar voor twee lesjes heen. Een fijn moment om weer te kijken hoe dat gaat: naar school gaan en weer terug. Nou: een wereld van verschil met week 29! Rust in je hoofd zorgt voor rust in je lijf, zo fijn!

Ze kan nu alle vijf de zintuigen gebruiken. Ze is druk met rondkijken vastgrijpen, luisteren naar mijn stem en het proeven van vruchtwater. (Ik haal al deze info trouwens uit de app 24Baby, zo leuk om alles bij te houden!)

Week 32

Marthe (hier 5,5 week) ligt op haar nichtje te slapen in week 32 🙂

Aan het eind van deze week word ik door mijn lieve vriendinnen verrast met een ‘babyshower’: ik heb aangegeven dat ik het heeeeeel klein wilde houden en dat hebben ze perfect uitgevoerd! Een high tea in een restaurantje in het dorp, een mooi cadeau (een babynestje!) en een gezellige middag: top! Vriendin Maaike kan er niet bij zijn: die is aan het begin van deze week bevallen van haar prachtige zoon, Joppe!

Op de laatste dag van week 32 gaan we weer naar de verloskundige. Mijn bloeddruk is keurig en het hartje van onze dochter klopt erg mooi en regelmatig. Ze ligt met haar hoofd al wat meer in mijn bekken en de verloskundige kon precies aanwijzen waar haar billen, benen en voetjes liggen. Nou, die voetjes voel ik ook regelmatig haha. Wanneer ik naar mijn buik kijk, zie ik ook regelmatig flinke wiebelingen en verplaatsingen, hihi. Gelukkig heeft de verloskundige me wel verzekerd dat drukte in de buik niet inhoudt dat ze ook straks druk zal zijn. Als dat wel zo zou zijn, dan zou dat best wel een contrast worden met Marthe, hahaha.

Vanaf deze week is ze zo groot als een suikerspin / een leeuwenwelpje / een meloen. Met sokken en schoenen aantrekken gaat het ook echt niet soepel meer, haha.

Week 33

Het is nu echt aftellen tot mijn verlof, ik ga doorwerken tot het begin van de meivakantie, dan ben ik 34+2 weken zwanger. Nog precies 1 week vanaf het verschijnen van deze blog! Ik heb echt zoveel contact met ons kindje: wanneer ik mijn hand op mijn buik leg, reageert ze vrijwel direct.

Het meeste donshaar verdwijnt in deze week, ze plast nu een halve liter urine per dag in het vruchtwater en haar spijsverteringsstelsel werkt nu volledig zelfstandig. We gaan de laatste fase van het afbakken in, maar blijf nog maar even lekker zitten hoor!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. omarij
    14 april 2022 / 7:09 am

    Afbakken, ha ha, wat een terminologie! Maar wat een bijzonder dagboek, feiten en feitjes over dat wondere fenomeen: een zich prachtig ontwikkelend mensenkind in jouw buik. Al die groeimomenten: zo mooi om te weten, te beseffen, zo nu al helemaal eigen worden met je kindje. (hoe ongeweten was ik zestig jaar geleden!).
    Dat je mag voortgaan in ontspanning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge