Zwangerschapsdagboek (5) – Week 24 t/m week 29

28 weken zwanger!

24 weken zwanger

Deze week krijg ik de 22-weken prik (tegen kinkhoest voor de baby). Ik heb deze nu pas genomen, zodat er genoeg tijd tussen mijn booster en deze prik zat. Voelt goed om alles zo af te vinken!

Madame groeit goed! In de vorige update had ik al een deel van 24 weken geschreven:

Ik wil echt de HELE TIJD de naam zeggen, hahaha. Met het typen merk ik dat al.

Vanaf 24 weken officieel “levensvatbaar”, jeetje! De huid krijgt pigment en in de longen ontwikkelen zich bloedvaten. De neusgaten beginnen zich te openen. Toch leuke details ;).

Ik voel me goed, soms wat kortademig. Op school moet ik soms even opletten dat ik niet te vaak heen en weer sjees. Verder gaat het top!

Ze is nu zo groot als een konijn of een chocoladetaart! Dit blijft zo tot 27 weken zwangerschap.

25 weken zwanger

Eind deze week begint de voorjaarsvakantie. Ik was er best aan toe, moet ik zeggen. Voor mij betekent deze vakantie ook een flinke groei met de buik. We zijn heerlijk op vakantie in Limburg, de laatste keer echt op vakantie met z’n tweetjes denk ik.

In deze vakantieweek slaat de nesteldrang ook echt toe: we shoppen beddengoed, rompertjes, hydrofiele doeken, verzorgingsspulletjes… Heerlijk om dit allemaal te regelen!

26 weken zwanger

Deze week zijn we nog steeds in Limburg. Ik pas nog nét in mijn badpak en bij de kringloopwinkelbezoekjes merk ik dat ik iets lastiger door de knieën zak, hihi. Ik snack veel paaseitjes en chocola, ik geef me lekker over aan de cravings ;-).

Op donderdagavond krijgen we een telefoontje van Dor: haar vliezen zijn gebroken. WOOOOOW, Marthe (ja, nu out in the open!) komt eraan!! Zo leuk!! Ik heb een verslag geschreven hoe ik het allemaal heb beleefd, wie weet komt deze ooit nog op de blog! 🙂

De nesteldrang continues: we kopen een droger!! (Lekker alles organiseren en regelen, haha). Zo blij mee, hihi.

27 weken zwanger

Nou, tante Laura is natuurlijk helemaal verliefd op de kleine Marthe! We hebben deze week weer een afspraak bij de verloskundige en ze feliciteren ons direct met ons nichtje. Leuk dat ze dat meteen aan ons linken ook, zonder dat wij iets hoeven te zeggen!

Deze week bestellen we de kledingkast, een van de laatste ‘grote’ spulletjes voor onze dochter. Nu komt het verder nog aan op inrichten en decoreren. Daar gaan we dat weekend al lekker mee aan de slag, heerlijk.

Deze week laat ik mijn bloed prikken, het is in deze periode belangrijk om de ijzerwaarden weer even te checken. Prima hoor!

28 weken zwanger

Deze week ben ik echt aan het bestellen. Vooral op Vinted: kleertjes, mutsjes, jasje, slofjes… zoooo leuk haha. Ook kopen we een schattig kleedje en een stoel voor in de kinderkamer. Ik merk dat ik vaak even in de kamer ga kijken. Ik kan niet wachten tot ze er is! Zéker nu Marthe er is.

Van Dor krijg ik al veel handige tips mee en ik kom er ook regelmatig om even mee te helpen en mee te gluren hoe het allemaal gaat. Zo fijn!

Op school neem ik inmiddels een kussentje mee voor op de bureaustoelen, hihihi. Mijn leerlingen zijn inmiddels heerlijk behulpzaam en helpen me goed met de woordenboeken tillen en het verschuiven van de tafels enzo.

We hebben het geboortekaartje ontworpen en de proefdruk komt eraan. Het wordt steeds echter :-).

Deze week is onze dochter zo groot als een puppy. Woef!

29 weken zwanger

Vanaf afgelopen dinsdag ben ik 29 weken zwanger! We hebben voorlichtingsfilmpjes gekeken over de bevalling, pijnstilling etc. Het meeste wisten we al wel, maar het is fijn om alles zo bij elkaar te zien.

Over een paar dagen staat er weer een echo op de planning (omdat ik corona heb gehad, leek me dit fijn). Zo fijn om haar weer even te ‘zien’!

Volg:
Share:

1 Reactie

 1. Gerdiemar
  17 maart 2022 / 8:09 am

  Zwangerschapsdagboek… een liever dagboek bestaat er niet! Wat fijn dat wij dat mogen meelezen…
  Dit laat je toch later ook aan prulletje lezen?
  Word steeds benieuwder naar prulletjes naam. Met 29 weken in jouw buik weet ze vast zelf haar eigen naam al, puppy’tje dat ze is…
  Mooie echo gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge