Zwangerschapsdagboek (3) – Week 18 t/m week 21

Echo tijdens de 20 weken echo. De placenta ligt aan de voorkant, dus dan voel je je kindje veel minder snel.

Vandaag deel ik het derde deel van mijn zwangerschapsdagboek. Mocht je de eerste twee delen nog niet gelezen hebben, deze vind je hier (1) en hier (2).

Achttien weken zwanger

Het is Kerstvakantie, heerlijk! Ik heb nu echt de tijd om lekker rust te nemen. In deze week bedenken we de tweede naam van onze dochter! Ze is nu zo groot als een grapefruit. Tot deze week wordt de lengte gemeten van kruin tot stuit, ze is dan 15,3 cm groot.

Negentien weken zwanger

Om in het fruit te blijven: ze is deze week zo groot als een mango. Een flinke groei ten opzichte van een grapefruit: vanaf deze week wordt de baby gemeten van kruin tot hiel, ze is nu zo’n 25,6 cm groot. Zelf ben ik nu zo’n 3 kilo aangekomen. Daan maakte het flauwe grapje: “de baby weegt maar 300 gram hoor… ;)”

In deze week hebben we de 20-weken echo! Ik stuurde het volgende appje naar familie:

Goede 20 weken echo! Gaat goed met het dametje, ze loopt iets voor met groei, maar niet extreem. Lange benen!πŸ˜‰ Geen hazenlip, open ruggetje of andere enge dingen. Zag er goed uitπŸ₯° Baarmoederhals helemaal goed ook! Dit was de laatste echo in principe πŸ‘πŸ‘

Zo bizar dat dit inderdaad de laatste echo is, tenzij er de komende tijd door de verloskundige wordt vastgesteld dat er iets mis is met de groei o.i.d.

Daan en ik gaan lekker een weekendje weg, heerlijk na dit goede nieuws!

Twintig weken zwanger

We zijn op de helft! Ze is nu zo groot als een kitten. Mijn buikje groeit lekker door, maar voor 20 weken valt het nog erg mee, vind ik zelf!

Vanaf deze week voel ik haar schoppen! Het zijn kleine plopjes, alsof er belletjes leegspatten in je buik, heel apart haha. Het duurde even voordat ik doorhad dat dit niet mijn darmen zijn, maar inmiddels herken ik het gevoel. Zo leuk! Daan kan het nog niet goed voelen, ik kan niet wachten tot het van de buitenkant ook voelbaar is.

Deze week zet ik de booster, daar moet ik natuurlijk aangeven dat ik zwanger ben. “Nou meid, je bent de 10e zwangere al dit uur..!” Voelt toch wel prettig ofzo, haha.

Daan heeft in het weekend als verrassing de hele logeerkamer leeggeruimd. De volgende stap is het uitzoeken van de verfkleur voor de babykamer, zin in! We gaan (waarschijnlijk) niet per se voor babyroze, maar meer voor ‘warme herfstkleuren’: okergeel, bruin, oudroze. Zoiets!

Eenentwintig weken zwanger

Dat is vandaag! Deze week hebben we weer een afspraak bij de verloskundige en is ons kindje zo groot als een (kleine) aubergine.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. omarij
    18 januari 2022 / 8:34 am

    Wat een verwachtingsvol prenataal dagboek maak je! Het huidige aubergientje trappelt vol plezier mee nu haar mama zo gedetailleerd weet te beschrijven hoe zij al over de prenatale helft is gegroeid: ik kom eraan hoor, maar blijf nog wel een aantal maanden warm en fijn in mama’s buik ronddartelen….

  2. Marielle
    18 januari 2022 / 9:25 pm

    Leuk om te lezen ! Ik had voor de jongste okergeel met grijs, was erg mooi. En ik hou niet eens van geel🀣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge