Zwangerschapsdagboek (2) – week 13 t/m week 18!

Foto van Tweede kerstdag, 17.5 week zwanger!

Vandaag deel 2 van mijn zwangerschapsdagboek! Mocht je het eerste deel nog niet gelezen hebben, deze vind je hier!

Dertien weken zwanger

Mijn vorige blog liep tot de eerste dag van de 13e week. Het kindje is nu zo groot als een jong eendje, schattig! Onderweg in de auto word ik deze week gebeld door de verloskundige: de uitslag van de NIPT is helemaal goed, wat een fijn bericht! Ook hebben we deze week een uitgebreide 13 weken echo. Alles ziet er fantastisch uit en baby Drost doet het erg goed! 🙂 Ik ben nu al zo trots op m’n kind/eendje, hahaha.

Veertien weken zwanger

Veertien weken zwanger! Het kindje is nu zo groot als een hamster. Nog even en dan weten we het geslacht. Veel mensen denken dat we een jongetje krijgen haha. Zelf heb ik dat idee ook, geen idee waarom! Ik voel me eigenlijk heel goed, trimester 2 is nu voor mijn gevoel echt begonnen. Ik begin steeds meer vragen te krijgen of ik al veel aan het shoppen ben. Nee, eigenlijk niet. We hebben wel een kinderwagen al! (Met Black Friday gehaald).

Vijftien weken zwanger

De week waar we al lang naar uitkijken: we kunnen nu een geslachtsecho laten maken! Tijdens de echo krijgen we eerst het hartje te horen, dat is natuurlijk het belangrijkst! Daarna vraagt de echoscopiste of wij het geslacht direct al willen weten: jazeker! Al snel blijkt dat we…. een meisje krijgen! Net als Dorinde, lekker tweeling weer ;). Ze laat haar van alle hoeken goed zien en ze is voor 99% overtuigd, haha. Ook maakt ze nog een 3D-echo, waarbij de baby heel schattig haar handje naar ons opsteekt. Vervolgens vormde ze haar vingers in de vorm van een L, net alsof ze het Loser-teken naar ons maakte, hihi. Na de geslachtsecho gaan we langs bij familie en delen we het nieuws heel snel met iedereen. Onze dochter (leuk om te zeggen!!) is nu zo groot als een avocado.

Zestien weken zwanger

Zestien weken zwanger alweer, het begint nu wat te worden hoor. Ze is dan ook al zo groot als een sinaasappel ;). Deze week hebben we niet echt bijzondere dingen. Wat wel fijn is: ik heb nu voor het laatst meegedaan met Moeders voor moeders. Mocht je het niet kennen: vanaf week 6 t/m week 16 kun je in een soort melkflessen je urine sparen, dit wordt dan wekelijks opgehaald. Ze halen het zwangerschapshormoon uit de urine en dit kunnen ze gebruiken voor moeders die moeilijk zwanger worden. Het voelde heel goed om mee te doen: het kostte weinig moeite en je betekent toch wat voor andere vrouwen. Wel fijn dat ik nu weer gewoon in de wc kan plassen in plaats van in een maatbeker, haha.

Zeventien weken zwanger

Ze is nu zo groot als een taartpunt en de baarmoeder is zo groot als een watermeloen. Nou, ik begin nu ook wel te groeien ja! Sommige broeken gaan ook echt niet meer dicht haha. Ik zit helaas in de fase waarin ik elke nacht wakker word om te plassen. Het voordeel: ik kan deze Kerstweek lekker naar de top 2000 luisteren ;).

Achttien weken zwanger

Dat is vandaag! Onze dochter is nu zo groot als een grapefruit. Ik ben benieuwd wat deze week ons gaat brengen! Het is heerlijk kerstvakantie, dus ik verwacht wel weer wat te groeien. 😉

Tot de volgende update! (Deze lees je hier!)

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. omarij
    28 december 2021 / 9:29 am

    Van eendje naar hamster naar avocado naar sinaasappel naar taartpunt naar grapefruit en wat sta jij daar trots en blij op de foto met je grapefruitje! Of was ze nog een taartpuntje?
    Zo mooi om jou en humpie te volgen via je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge