Zwangerschap in ABC!

Disclaimer: hier en daar benoem ik een ‘kwaaltje’. Ik wil even zeggen dat ik daar uiteraard héél goed mee kan leven en dat ik hier absoluut niet om wil zeuren! 🙂 

Allemaal nieuwe reclamefolders in de bus zodra ze eenmaal weten dat je zwanger bent!

Broeken met een elastische buik zijn fantastisch. Hoezo dragen we dit niet altijd? Dit zit toch te lekker! 

Creatieve slaaphoudingen. Momenteel lig ik met ‘de worst’ (het voedingskussen) achter mijn rug, een kussen tussen mijn benen en een kussen om mijn buik te ondersteunen. 

“Doe je voorzichtig?” Bij zo ongeveer alles wat je verplaatst of tilt.

Echo: vandaag hebben we de laatste! De 34 weken echo. We zijn ontzettend benieuwd in hoeverre ze op haar groeicurve is blijven zitten!

Fotoshoot staat gepland voor volgende week zaterdag. Ik ben dan bijna 36 weken zwanger en hopelijk nog niet heel erg opgeblazen (of al bevallen, haha). 

Ga je ook wekelijks een buikfoto maken?!” Zoals ik al voorspelde… dit lukt mij gewoon nooit om bij te houden, haha. We hebben wel af en toe een fotootje hoor! En we gaan dus een fotoshoot doen! 🙂

Het hoofdje is al redelijk in mijn bekken ingedaald. Aan de bovenkant van mijn buik voel ik haar billetjes en beentjes heel goed. 

Ik denk dat ik inmiddels bijna alles wel in huis heb! De nesteldrang is eigenlijk prachtig geleidelijk gegaan, haha. 

Jeuk, haha. Dit heb ik ook soms op de gekste plekken! Het schijnt erbij te horen. 😉 

Kom je al bijna? 🙂

Lekker beweeglijk is ze wel! Het fijne hieraan is dat ik absoluut niet onzeker ben of het wel goed gaat hierbinnen. Ik heb ook al vaak gehoord: “dat zegt niets hoor, het is niet zo dat je nu een heel druk kindje krijgt.” We gaan het meemaken! 

Maagzuur en dan vervolgens keihard ontkennen dat je net inderdaad ontzettend hebt lopen snoepen. Hihi.

Neefje Thijs is erg geïnteresseerd in de zwangerschap en stelt leuke vragen. Ook wil hij het graag weten wanneer ze schopt in de buik. Hij heeft haar al een paar keer kunnen voelen! 

O, wat zijn we benieuwd hoe je er uit ziet! Lijk je veel op Marthe?

Papa Daan kan ook echt niet wachten! Zodra mijn bevalling begint, klapt hij zijn laptop dicht en is hij een maand vrij. Zoooo fijn!

Quelle période superbe! 

Rij je nog paard?” Nee, ik ben met 18 weken gestopt. Officieel zijn er geen regels voor wanneer je echt moet stoppen met paardrijden, zolang het goed voelt mag je in principe rijden. Vanaf 18 weken begon ik wel wat te groeien en merkte ik ook dat het niet meer zo lekker zat.

Striae gaat tot nu toe goed. Wel staat mijn buik soms zo strak dat ik bijna niet durf te bewegen omdat ik ‘bang’ ben dat hij scheurt, haha. 

Tijd om de vluchtkoffer klaar te zetten! Met daarin o.a. haar eerste pakjes, slaapspullen voor mij en Daan en vooral niet te veel zooi. 😉 

Uitgerekende datum is 31 mei. Ik ben benieuwd! 

Vergéétachtigheid begint nu echt wel te komen. “Huh, heb je dat echt gezegd?” En tijdens het koken: “hóéveel bouillon moest ik nou maken?” (dit gerust 5 keer nalezen in het recept). 

Weeg je jezelf nog wel eens?” Jawel, ik ben nu op m’n topgewicht haha. Het interesseert me eigenlijk vrij weinig, zolang m’n kindje maar goed groeit! 

X, hoe doe ik die normaal ook alweer bij een ABC blog? #vergeetachtighe

You are the world <3 

Zometeen ben je er en dan weet ik vast heel snel niet meer hoe dit gekke gevoel in mijn buik voelt. Ik geniet er nog heel even van! 

Volg:
Share:

1 Reactie

 1. Omarij
  19 april 2022 / 7:23 am

  Mooiste ABC ooit!
  Echo vandaag….laat je de uitslag weten?
  Heel veel later mag en gaat jullie dochter haar voorgeboortegeschiedenis lezen, stel ik me voor, wat zal ze die intens in zich opnemen: prachtig!
  Laatste loodjes Laura, zo te lezen wacht het kindje niet tot 31 mei….? Ze wil haar mama en papa vast dolgraag zien——-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge