“Wow, hebben jullie er twee?!”

Onze woonkamer is qua inrichting nog altijd niet af, waardoor wij nog best wat ruimte over hebben. Toen het moment kwam om het over kerstbomen te hebben, zeiden we voor de grap: “we kunnen er ook twee nemen…” 😉

En zo geschiedde. Helaas was het idee wat soepeler dan de uitvoering zelf, hahaha.

Normaalgesproken gaan we altijd naar Ranzijn om daar onze kerstboom te kopen. Afgelopen weekend hadden we geen zin om ‘lang’ in de auto te zitten en reden we naar de Praxis in ons dorp. Het regende hard en de bomen stonden buiten. Daan en ik kunnen gelukkig altijd vrij snel knopen doorhakken: “zullen we deze twee nemen? – Ja top, reken jij af? Dan zorg ik dat ze worden ingepakt.”

Terwijl ik de bomen afreken, bedenk ik dat we nog moeten vragen of ze er een houten kruisstandaard onder willen timmeren. Net op tijd, ze liggen nog net niet in de auto! De medewerker vertelt echter dat ze dat hier niet doen, maar dat we wel binnen een kerstboomstandaard kunnen halen. Oké, ook prima! Even later staren we naar de prijs. €25 euro per standaard, ja doeiii. Daan besluit heel slim om zelf wat hout te halen en daar zelf standaardjes van te timmeren.

Thuis leggen we de bomen (haha, ik moet nog steeds lachen om het meervoud hier) op de vloer en begint Daan te zagen en te timmeren. Om de standaarden uiteindelijk onder de bomen te vast te maken, hebben we vrij lange spijkers nodig. Uiteraard hebben we deze niet meer (zul je net zien) en ik besluit om langs de schroevenwinkel te gaan.

Na veel pijn en moeite kunnen we de bomen dan uiteindelijk omhoog hijsen en… ze blijven staan! Wel zien we dat ze een zeiknat spoor op de vloer hebben achtergelaten. Oefff, snel even opdweilen! De katten springen vervolgens dankbaar op de vochtige handdoeken en blijven daar úren op slapen. Gekkies, haha.

Qua ballen en hangers zit ik helemaal goed voor twee bomen, wel moet ik nog even langs Dor om wat extra lampjes te halen.

Nou… uiteindelijk mag het resultaat er zijn hoor! Een bonte, gekleurde kerstboom in de woonkamer en een rustige, sjieke kerstboom in de keuken. Heel blij mee! Volgend jaar gaan we wel weer naar Ranzijn, waar we droge kerstbomen met standaard kunnen regelen haha.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    7 december 2021 / 9:18 am

    Wat is het vrolijkmakend om over jullie kerstmisliefde te lezen…. EFTELING EN KERST, twee items die vooral jou, Laura, enorm veel genoegen schenken ist niet? Ja, ist wèl!
    Twee bomen! Twee houten standaards!
    Misschien ook nog een derde kerstboompje in jullie slaapkamer, om meteen na het wakker worden in the mood te raken? Doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge