Weekendje Texel! (Vriendinnenweekend deel 2)

Die zaterdagochtend worden we allemaal vrij vroeg wakker. Ik besluit om alvast te gaan douchen zodat ik daarna verse broodjes bij de Spar op het park kan halen. Samen met Laura neem ik de bestelling op en vervolgens lopen we naar de supermarkt.

Na ons gezellige ontbijtje (héérlijk, die zaterdagochtenden in een vakantiehuisje) besluiten twee van ons om een ochtendduik te doen. In de zee (!!!). Laura en ik gaan gezellig mee – púúr om foto’s te maken en om ze erheen te brengen. De twee andere meiden ruimen de ontbijtspullen op. Respect hoor, om aan het eind van november even de zee in te duiken. Ik doe het ze niet na – en ik geloof ook niet dat ik dat heel jammer vind, haha.

Nadat iedereen weer opgewarmd is, én de birthdaygirl een speciale outfit van ons heeft gekregen, proppen we ons met z’n zessen in de auto en rijden we naar Oudeschild. We zijn al héél wat keren op Texel geweest, maar hebben nog niet eerder een zeehondentocht gedaan. Wanneer we de haven binnenrijden, zien we tot onze grote schrik een aantal mensen staan die zich in grote waterdichte pakken aan het hijsen zijn. “Oh nee toch, moeten wij dat ook?!” Je zou maar net in zee gedoken hebben en nét weer helemaal opgewarmd zijn, haha. Gelukkig wordt al snel duidelijk dat wij een verwarmde boot hebben waar je ook binnen kunt zitten. Top! De zeehondentocht duurt ongeveer anderhalf uur en dat is precies lang genoeg. We komen best dichtbij en zien hele kleintjes, maar ook een héle dikke. Heel leuk voor een keertje, maar ik hoef het niet bij elk Texelbezoekje te doen ;-).

We rijden weer terug naar het huisje waar we een restaurant uitzoeken voor die avond. Een paar van ons gaan naar het centrum van Den Burg om wat fruit te kopen (na al die chocola en chips die we al hebben gesnaaid) en om wat winkeltjes te bekijken.

Die avond eten we in De Koog waar we bediend worden door hele gezellige obers. We gaan allemaal voor vega(n): paddenstoelenburgers, curry met jackfruit, tomatensoep en een salade met paddenstoelen. Na afloop lopen we weer terug naar de auto en dat is geen straf: de dorpjes hier op Texel zijn al heel gezellig versierd met kerstversiering. Heerlijk!

Die avond wagen we ons aan een ‘workshop’. Bij het vorige weekendje hebben we zelf canvas tassen versierd, nu hebben we een poging gedaan om dromenvangers te haken. Twee van ons lukte het al aardig, ik bleek zelf wat minder talent te hebben. Nou ja, ieder zijn ding hè ;-).

De volgende ochtend halen we weer broodjes bij de Spar. Rond 11:00 nemen we de boot weer terug, waardoor we lekker op tijd weer thuis zijn.

Het was weer een heerlijk weekend!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    24 november 2021 / 8:31 am

    De vriendinnenbanden aanhalen kunnen jullie zessen als de beste! En ervoor zorgen om ook en juist in deze absurde pandemietijden weekenden bij elkaar te zijn in toeristische sfeer is een oscar waard, een vriendinnenoscar…
    Mooi Texelverslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge