Weekendje Ameland – Vriendinnenweekend! (Deel 1)

De dertigers (to be).

Afgelopen weekend zijn we ter ere van Ilja’s 30e verjaardag met vriendinnen een weekendje naar Ameland geweest. In juli (tijdens het vrijgezellenfeest van Sonja) ontstond het idee om voor onze 30e verjaardagen naar alle waddeneilanden te gaan, leuk!

(…)

Het is vrijdag en rond half 3 begin ik met mijn ophaalrondje. Een paar meiden haal ik vanaf hun huis op, ik pik iemand op van het station en ik rijd zelfs langs een ophaalpunt langs de snelweg. Taxi Laura, van alle markten thuis hoor ;). Vanaf kwart over drie rijden we met z’n vijven richting Holwerd. Ilja komt van een andere kant en heeft vooraf van ons te horen gekregen hoe laat ze daar moet zijn. We zijn heel benieuwd hoe Ilja dit verrassingsweekend gaat vinden!

Op de afsluitdijk is het lekker druk met alle wegwerkzaamheden en we twijfelen of we nog gaan stoppen voor een plaspauze. Sonja spreekt een spraakopname in voor Ilja: “we gaan straks bij het eerstvolgende tankstation plassen!” Het tankstation komt echter maar niet en dat is dan even het grootste probleem op de wereld… gaan we wel of niet plassen? 😉 Uiteindelijk ontvangt Ilja van ons de geluidsopname dat we toch maar doorkarren, hahaha. Lekker chaotisch weer allemaal.

Na vijven arriveren we in Holwerd en Ilja komt ook al snel aanlopen met haar spullen. Ze houdt haar karaokeset onder haar arm, die heeft ze keurig volgens onze paklijst meegenomen, hihi. De boot gaat om 6 uur en we eten wat lekkere snackjes. Ook bestellen we onderweg vast pizza’s voor vanavond, gezellig!

Na zo’n 50 minuten varen komen we aan op Ameland, waar alle bussen en taxi’s ons al staan op te wachten. (Reminder voor mezelf: ik moet een nieuwe OV-kaart aanvragen, hij was verlopen.. oeps!) Gelukkig kunnen we in de bus nog een kaartje kopen. We hoeven maar kort met de bus en rijden naar het dorpje Buren. We checken in in onze gezellige stacaravan en eten van onze lekkere pizza’s (en pasta). Daarna is het tijd om bedden op te maken. Helaas ontdek ik dat er een vieze (rode!) vlek op mijn beddengoed zit, ieuw. Gelukkig kunnen we in de stacaravan hiernaast nog een extra linnenpakket ophalen.

‘s Avonds is het tijd voor een heuze workshop! Sonja heeft alles geregeld en we gaan zelf linnen tasjes versieren. De leukste sjablonen (ruimtethema, groente, fruit, insecten, dino’s) en gekleurde stiften worden op tafel gelegd en we gaan lekker aan de gang. Het klinkt ontzettend kneuterig en eh.. dat was het ook, maar héérlijk ;). Zelf maak ik een groentetasje (met een wortel, aubergine en een tomaat. Een blauwe tomaat weliswaar, want er was geen rood haha).

Tijdens het knutselen, kletsen we tot laat en we gaan vrij laat naar bed. We besluiten dat we de volgende ochtend verse broodjes gaan halen bij de campingwinkel, vakantiegevoel hoor! Ik slaap met Dor op de kamer en we slapen vrij snel. In de andere kamers schijnt het nog tot laat gezellig geweest te zijn, haha. Heerlijk, zo’n weekendje met z’n allen!

Wordt vervolgd!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    30 september 2021 / 7:43 am

    Wat is en blijft het toch fantastisch om vriendinnen te hebben en houden, er gezamenlijk op uit te trekken en onverbrekelijke banden verder aan te halen! Leuk stoer stel zijn jullie! Jij Laura dat bloedend rijden met meelifters naar Ameland: whow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge