Deze week ben ik op city trip geweest naar Warschau! We zijn daar van maandag tot en met woensdag geweest, dus twee maaltijden van mijn weekoverzicht waren in Polen. Er waren veel restaurants waar typisch Poolse gerechten werden geserveerd, zoals dumplings, maar werelds als ik ben heb ik daar mooi niet voor gekozen. Het zag er gewoon niet zo smakelijk uit, haha. Warschau is een erg grote stad met veel grijze en hoge gebouwen. Het oude stadje is wel heel schattig en de moeite waard om te bezoeken. Twee nachten is precies goed!
Maandag – champignonsoep, gegrilde kippenborst met patat en courgette
Dinsdag – sushi
Woensdag – ovenschotel met ravioli, paprika, kip, mascarpone en strooikaas
Donderdag – champignonsoep (alweer!), stokbrood uit de oven met mozzarella, pesto en Parmaham
Vrijdag – Indonesische rendang (uit een kookboek, rundvlees met rijst, kokosmelk en kruiden)
Zaterdag – rodekool stamppot
Zondag – restje rodekool stamppot en een halve Tarte Tatin van het restaurant tegenover ons huis!
Drie nieuwe gerechten gegeten deze week, niet slecht toch?! 🙂
Warschaus eten…eigenlijk klinken die dumplings als grijze-gebouwen-eten. Zou ik ook niet voor gekozen hebben. Heb vernomen dat Krakau een prachtige stad is. Misschien daar dan wèl ‘prachtig’ eten?
Je week-eet-overzicht ziet er weer geheel verantwoord uit.
Heb je nooit eet-spijbelzin en volstaat dan een boterham met kaas of zo???