Wat aten we deze week? #1

meal-planner

Laatst hoorde ik op de radio dat de gemiddelde Nederlander slechts zeven verschillende gerechten eet.  Natuurlijk, waarschijnlijk zal de spaghetti af en toe vervangen worden door macaroni of tortellini, maar écht spannend is dat natuurlijk niet. Dit bracht me op het idee om voor mezelf bij te gaan houden wat wij zoal eten. Bij de Loods 5 in Zaandam kocht ik een meal planner. Niet met het idee om steeds een week vooruit te plannen, maar juist om achteraf onze maaltijden op te schrijven. Achterop schrijf ik de kosten van de boodschappen die we die week halen, zodat we meteen een beeld krijgen van onze uitgaven. We doen onze boodschappen in eerste instantie bij Lidl, maar omdat ze daar niet alles hebben vullen we de rest aan bij de AH of Jumbo. Deze week aten we relatief vaak buiten de deur. Zo waren we van zondag t/m dinsdag in Valkenburg, at ik dinsdag bij een studentenvereniging in Delft en at ik donderdag en vrijdag bij familie. Gezellig!

Maandag – Tomatensoep, spinazietaart met geitenkaas en pijnboompitten

Dinsdag  – Gekookte wortels, rösti rondjes, kaasspies en salade

Woensdag – Courgettesoep, bladerdeeg gevuld met knakworstjes en bladerdeeg gevuld met feta

Donderdag – Paprikasoep, ovenschotel met zoete aardappel, sperziebonen, feta, aubergine en tomatensaus

Vrijdag  – Goulash, gekookte aardappels en witlof

Zaterdag – Spaghetti bolognese

Zondag – Sushi

Zo, zeven verschillende gerechten zijn vast gelukt 🙂

Volg:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge