Was dit het waard? ;-)

Toen we dit huis kochten hebben we ook meteen een nieuwe keuken gekocht. Het liefst wilde ik in de keuken een vriezer, maar dit zou op geen enkele manier handig passen. We zouden namelijk echt te weinig keukenkastjes hebben als er ook nog een vriezer zou komen. Helaas, maar het is niet anders. We hebben daarom een losse vriezer op zolder gezet. Hij zou ook nog in de schuur kunnen, hoewel ik het niet voor me zag dat ik in de ochtend door de regen een broodje uit de vriezer zou halen. Ook hebben we hem tijdens onze verbouwing in de trapkast beneden gehad, maar dat zorgde voor veel ergernissen. Toegegeven, het is op zich best handig als de deur van de vriezer altijd open kan, zonder dat je zakken met kattenbakkorrels of kattenvoer weg moet slepen. Zijn eindbestemming is daardoor toch de zolder geworden.

Vanavond maak ik een hartige taart met geitenkaas, waar ik 5 plakjes bladerdeeg voor nodig heb. In een pakje zitten er altijd 10 en normaal gesproken neem ik dan het hele pakje mee naar beneden. Van de vorige keer dat ik dat deed, kan ik me herinneren dat ik het best irritant vond dat ik vervolgens weer naar zolder moest om alleen dat halve pakje bladerdeeg weer in de vriezer te leggen. Daarom besluit ik nu om de 5 plakjes bladerdeeg er op zolder al uit te halen. Uiteraard zitten ze lekker aan elkaar vastgeplakt, waardoor het me niet meteen lukt om er 5 te pakken. Twee minuten later ben ik weer beneden, mét 5 plakjes bladerdeeg. Helaas ook met pijnlijke bevroren handen waar bijna geen gevoel meer in zit. Het ironische is dat ik deze actie vooral deed om tijd te besparen, iets wat ik in mijn verlof nu juist héél erg heb, haha! Wel scheelt het me weer een hijgritje naar boven. Want al die trappen, die zijn tegenwoordig best vermoeiend, hihi :-).  

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    16 maart 2022 / 8:03 am

    Om aan je 10000 stappen te komen is een vriezer op zolder een behulpzame makker, maar de omslachtigheid ervan… hmmm. Vrieskisthokje aan jullie keuken laten bijbouwen? Bevobbeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge