Stukkie wandelen met Auk! – Dag 2 vakantie Duitsland 2022

Mini boerinnetje

Dinsdag 4 oktober

Rond 07:00 worden we wakker en we ontbijten zuunig met een banaan: we hebben gisteren immers geen boodschappen kunnen doen, haha. (Heb je de blog van gisteren nog niet gelezen? Klik hier!)

Rond 08:00 stappen we de Netto supermarkt binnen, de geur van warme broodjes komt ons al tegemoet. Dat doen ze vet slim daar! We halen de boodschappen en Aukje rijdt vrolijk op de autostoel mee op de winkelwagen.

Lekker winkelen

We hebben een fijn keukentje in ons appartement (ook groen! Wel hoogglans, maar vooruit) en we kunnen dus zelf koken. We scharrelen wat eten bij elkaar en rijden weer naar huis.

Na het echte ontbijt gaat Aukje naar bed en daarna gaan we wandelen! Een van onze grote hobby’s op vakantie. Afgelopen week heb ik nieuwe wandelschoenen gekocht (zie deze blog waarom…) en het is tijd om ze uit te testen!

Het terrein waar wij logeren!

Vanaf het appartement lopen we eigenlijk direct een prachtig natuurgebied in. Het is alleen heeeeeeel mistig, dus de mooie uitzichten moeten we er voor nu maar even bij fantaseren haha. Het is door de mist vrij koud, dus ik heb behoefte aan handschoenen, een sjaal, een muts en een dikke jas. Even doorzetten! Daan draagt Aukje in de draagzak en ze valt al snel heerlijk in slaap.

We wandelen naar een ruïne van een burcht en we komen onderweg helemaal niemand tegen! (Misschien weet men dat wandelen met mist niet zo heel boeiend is qua uitzichten, hahaha). We komen wel paarden en koeien tegen, maar geen mensen. Best relaxed!

Fijne dierendag, makkers

Ook bij het dorpje Kördorf is het vrij uitgestorven. Zelfs de school ligt er verlaten bij, we kunnen het niet zo goed plaatsen. (Nog geen herfstvakantie hier!) Misschien hebben ze graag les in het donker, haha.

Op een gegeven moment breekt het zonnetje door en hebben we het heeeel warm. Aukje slaapt heeeerlijk tegen papa aan en ze wordt pas wakker wanneer we stoppen voor onze lunch. We wisselen met de draagzak en lopen het laatste stukje naar huis.

De rest van de middag relaxen we thuis. We zijn best rozig van de wandeling, uiteindelijk hebben we zo’n 11 km gewandeld! Topschoenen, haha.

Lunchpauze, “effe uit die zak hoor, pap”
Dit is de achtertuin!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    11 oktober 2022 / 7:43 am

    Op zevenmijlslaarzen maat 44 elf kilometer wandelen in mist en zon en stilte, met liefste lief en liefste liefje—-dat is vakantiehemels!
    Voeg daarbij de geur van vers warm brood…. paradijselijk🤗💕💕💕🤗‼️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge