Waarom iedereen zelf soep zou moeten maken

Natuurlijk is het opwarmen van een blik soep hartstikke makkelijk en nog lekker ook, maar zelf soep maken is echt heel erg eenvoudig. Ik vind zelfgemaakte soep veel lekkerder dan soep uit blik. Bovendien zit er veel minder troep (suiker en zout!) in dan kant en klare soep. Ik ben ongeveer twintig minuten bezig met het maken van soep. En daarvan moet je ongeveer tien minuten wachten tot het genoeg gekookt heeft.

Ik maak soep altijd op dezelfde manier, het verschilt alleen wat voor groenten ik erbij gooi. Ik deel vandaag de basis manier van soep maken en geef daarbij mijn favoriete combinaties om er nog bij te doen. Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken, dus laat me vooral nieuwe combinaties weten! 🙂

Basis soep

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml bouillon
  • citroensap (ik gooi dit door alle soepen, maar kan evt weggelaten worden. Ik gebruik gewoon zo’n plastic flesje, smaakt prima).
  • olijfolie
  • peper en zout

Snijd de ui en knoflook in stukjes en bak deze in olijfolie in een gewone pan. Voeg nu de in stukjes gesneden groenten en kruiden toe. Bak heel eventjes mee. Voeg de bouillon toe en laat het geheel ongeveer tien minuten koken. Breng op smaak met citroensap, peper, zout en eventueel de andere ingrediënten die in het lijstje hieronder staan. Pureer met een blender of een staafmixer. Klaar!

Ik maak regelmatig de onderstaande soepen:

Paprikasoep

  • Paprika’s
  • Gegrilde paprika (uit zo’n pot)
  • Tijm en chilipoeder
  • Cottage cheese (op het eind erbij)

Courgettesoep

  • Courgettes
  • Cottage cheese
  • Tijm
  • Eventueel lepel groene pesto

Wortelsoep

  • Wortels
  • Crème fraîche of yoghurt

Pompoensoep

  • Pompoen
  • Crème fraîche of yoghurt

Broccolisoep

  • Broccoli
  • Tijm
  • Cottage cheese

Champignonsoep

  • (kastanje)champignons
  • zoute ketjap, bij het bakken van de champignons voeg je deze toe

Tomatensoep

  • Tomaten of heel veel cherrytomaatjes
  • Tijm en chilipoeder

Hoe maak jij je soepen en heb je nog lekkere andere combinaties? Ik probeer ze graag uit!

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    26 april 2017 / 8:31 am

    Heerlijk, al jouw soepen!
    Ik ken iemand, die ook verrukkelijke pindasoep weet te bereiden. Jij kent ‘m ook!
    Mosterdsoep, ook njam, zelfs uit pak of blik.
    En als je je ontzettend flauw voelt, dan is louter een beker bouillon, getrokken van een bouillotablet, een grote oppepper.
    Soep ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge