Vragen over Aukje en de kraamtijd (deel 2)

In deel 1 heb ik sommige vragen zo uitgebreid beantwoord, dat ik besloot om deel 2 in een andere blog te beantwoorden ;). Dorinde heeft me vragen gesteld over Aukje en over de kraamtijd, heel leuk om deze te beantwoorden!

Bevallen de wasbare luiers?

Ja, deze bevallen zo ontzettend goed! Ik heb bij Marthe al goed kunnen oefenen en toen merkte ik al dat dit hele fijne luiers zijn (en echt totaal anders dan hoe dit vroeger was). Van tevoren klinkt het natuurlijk vrij goor: luiers wassen. Poep wassen. Poep in de wasmachine, iehl. Toch is de realiteit anders!

Mocht je geïnteresseerd zijn hoe dit werkt, zie hier de uitleg:

Je gooit de vieze luiers (inclusief poep, ja) in een speciale luieremmer met wasnet. Om de dag gooi je dit wasnet in de wasmachine en spoel je deze met de spoelwas en waspoeder uit. Vervolgens was je de luiers (+ extra wasgoed) met een hoofdprogramma van 60 graden. De borstvoedingspoep is natuurlijk geen poep zoals wij poep kennen, haha. Het is heel goed uitwasbaar en helemaal niet zo vies. (Bij wegwerpluiers vind ik het wel echt meuren trouwens, dat is echt wel een verschil hahaha).

Enne.. wanneer Aukje straks hapjes gaat eten, krijgt ze natuurlijk wel “grotemensenpoep”, uiteraard gooi je dit niet in de wasmachine. Deze vang je op met speciale inlegvelletjes en dat gaat weg.

Verder hebben de luiers hebben allemaal leuke kleurtjes en patroontjes, ik word er helemaal vrolijk van! Het is ook fijn dat Aukje altijd zo vrolijk is tijdens verschoningssessies. Het bevalt dus uitstekend! Fun fact: bij ons in de straat is er een ander meisje geboren. Ik zie de vader zo ontzettend vaak naar de afvalcontainers lopen, je gooit zoveel meuk weg met wegwerpluiers! En duur ook! Je begrijpt dat ik iedereen wasbare luiers zou aanraden :-).

Wat is je favoriete outfit voor Aukje?

Hmm, ik vind Aukje eigenlijk in alles prachtig natuurlijk. Haha, ik vind het leuk om haar een gezellige romper aan te trekken met daarbij een rustig ribbroekje. Maar roze bloemetjesprintjes staan haar ook schattig hoor. Toch draagt ze niet super vaak roze.

Heb je veel dingen gekocht nadat Aukje is geboren?

Ja, hahaha. Je ontdekt gewoon snel dat je nog wel behoefte hebt aan een paar extra spulletjes. Bovendien weet je van tevoren natuurlijk niet wat je krijgt! We hebben o.a. nog een boxmobiel aangeschaft, meer flesjes om gekolfde melk in te geven, speelgoed, slaapzakjes, extra kleertjes, speelkleed etc. etc! Ook veel wel tweedehands trouwens, nog altijd Vinted fan hier!

Welke “clichévragen of opmerkingen” krijg je het vaakst?

 • Wacht maar!
 • Geniet er maar van!
 • Het gaat zoooo snel!
 • Slaapt ze al door? / Hoe gaan de nachten?

Hoeveel foto’s heb je al gemaakt sinds 8 juni?

Duizenden denk ik! (Nu maak ik ook wel elke week een weekfoto en daar maak ik er dan al snel 50 van, whahaha.) Ik weet het niet precies, ik heb tussendoor ook een nieuwe telefoon gekocht, maar echt zooooveel! Het is mijn streven om binnenkort een fotoalbum te gaan starten, want anders is dit natuurlijk nooit bij te houden. 😉

Ik denk dat ik echt 40 blogs zou kunnen schrijven over Aukje, dat zal geleidelijk aan allemaal wel verwerkt worden in de blogs, haha. Het is een ontzettend lief, mooi, leuk, schattig….. kind en ik ben een heeeele trotse mama!

Volg:
Share:

1 Reactie

 1. Gerdiemar
  7 september 2022 / 7:01 am

  Lieve heeeele trotse mama, je hebt me helemaal wegwijs gemaakt in de wasbare luiermaterie. Iets wat niet bestond toen ik de heeeele trotse mama werd van jouw papa. Wegwerpluiers waren er ook nog niet. Oogjesluiers wel. Katoen. Met de hand wassen…. .
  Aukje—–wat een schattig popje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge