“Voortaan zou ik…”

Vorig jaar schreef ik een aantal van mijn gewoontes op die ik wel ff dacht vol te houden. Laura plaatste de blog deze week in de terugblik en ik zal vandaag hierop reageren hoe het er nu voor staat ;-).

“Ik ga voortaan echt elke dag mijn tanden stoken”.

Zéker niet. Sterker nog: ik moest van de tandarts, nadat ik had gezegd dat ik het eigenlijk niet deed, zowel mijn tanden stóken als flóssen. Nu ik zwanger ben doe ik het wel regelmatig, want het schijnt dat je iets sneller last kunt hebben van ontstekingen. Maar so far so good, af en toe is haalbaar, maar elke dag? Nah. Ik ga graag het gesprek aan met iemand die dit écht áltijd doet.

“Elke dag voor het slapen gaan een stukje lezen.”

Ik vind het heerlijk en snap eigenlijk niet waarom ik het niet gewoon doe, maar nee. Op mijn telefoon lees ik wel altijd voor het slapen gaan, alleen zijn dat geen boeken.

“Ik laat mijn telefoon voortaan beneden als ik ga slapen.”

O ja, dat deed ik hè? Nee helaas, mijn telefoon ligt weer standaard op mijn nachtkastje.

“Ik ga elke avond mijn kleding klaarleggen op doordeweekse dagen.”

Ik weet wat ik aan ga doen de volgende dag, maar het ligt eigenlijk nóóit klaar.

“Minimaal twee keer per week wil op de fiets naar mijn werk.”

Jaaa dit lukt! Maar dan wel op mijn nieuwe e-bike, haha. Vorig jaar had ik die nog niet. Ik ben zelfs al een paar keer door de regen gefietst. Zo’n regenbroek is heerlijk warm.

Elke nacht in slaap vallen met regengeluiden.”

Ik ben nog steeds heel blij met mijn wake-up light, maar de regengeluiden gebruik ik eigenlijk niet. Thomas is er soms iets minder blij mee trouwens. Doordeweeks gaat hij tussen 06.00 en 06.30 af (en dan gaat het licht 5 minuten van tevoren aan), maar in het weekend zet ik hem altijd uit. Behalve als ik een weekendje weg ben met Laura en mam, of met vriendinnen. Thomas is dus standaard heel vroeg wakker op zaterdag als ik niet thuis slaap, hahaha.

“Ik ga elke week in bad.”

JAAAAA! We hebben verbouwd en hebben nu een bad! (Zie foto). Ik was al heel trouw met mijn bath bucket, maar het is echt wel heerlijk dat het bad al standaard klaar staat. En dat ik geen moeite hoef te doen als ik het bad weer leeg wil laten lopen, haha.

“Elke week wil ik een nieuw liedje op de piano leren.”

Ik speel best vaak, maar ik denk dat ik dit jaar geen enkel nieuw liedje geleerd hebt, hihi. Ik speel altijd één van de liedjes die ik uit mijn hoofd ken of waar ik de bladmuziek al van ken.

Begin januari ga ik eens nadenken over nieuwe gewoontes zodat ik die na een jaar weer kan bekijken, want stiekem is dit best wel leuk om terug te lezen :).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. omarij
    13 december 2021 / 8:31 am

    Voornemens en de uitvoering of voornemens en de nietuitvoering, that’s the question. Jezelf niks kwalijk nemen als een voornemen niet is gelukt is ook een mooi voornemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge