Vakantieherinneringen

Wanneer je op vakantie gaat, heb je vaak wel een bepaald product dat je steeds doet herinneren aan die vakantie. Dat kan bijvoorbeeld een geurtje, een kledingstuk of een liedje zijn. Zelf heb ik dat ook vaak met bepaalde gerechten. Niet alleen liefde, maar ook herinneringen gaan blijkbaar door de maag.

Zo was ik ongeveer 12 jaar geleden op vakantie naar Kos met Laura en mijn moeder. We verbleven in een mooi appartementencomplex waar we drie fietsen hadden gehuurd. Ik kan me herinneren dat we bijna elke ochtend op de fiets naar een winkeltje fietsten om daar een chocoladecroissant te scoren. Sindsdien associeer ik chocoladecroissantjes met die vakantie. Tijdens diezelfde week hadden we ook de tiropita’s ontdekt: bladerdeeg gevuld met feta. Deze maken we thuis nog regelmatig en dan moet ik ook altijd even denken aan die leuke tijd in Griekenland :).

Vorig jaar was ik met mijn vriend een weekje in Tenerife. Uiteraard bezochten we tijdens die vakantie een aantal terrasjes en barretjes, waar we steeds een mysterieus drankje op de kaart zagen staan: een barraquito. Niet het meest gezonde drankje, maar o zo lekker. In dit brouwsel zit gecondenseerde melk, koffie, opgeschuimde melk en liqor 43. Een gouden combinatie als je het mij vraagt. In Tenerife verkochten ze speciale knijpflessen met gecondenseerde melk, zodat je deze heel makkelijk kan bewaren in de koelkast. In Nederland kan ik tot nu toe alleen nog maar blikjes vinden. Geen probleem hoor trouwens! Deze week had ik een heerlijke barraquito gemaakt (zie foto), maar toen bleef er nog heel wat gecondenseerde melk over. Op internet vond ik vervolgens een heel makkelijk recept om daarvan een cake te maken. Ik ga hem zo even proeven :).

Heb jij bepaalde producten of gerechten die je aan vakantie doen denken?

Volg:

3 Reacties

 1. gerdiemar
  12 mei 2017 / 8:20 am

  Hoe krijg je het voor elkaar steeds weer een leuk lifestyle onderwerp te vinden!
  Heb zelf geen specifiek verrukkelijke eet-vakantieherinneringen. Wel vieze. Knödel hoef ik nooit meer.
  En empanadas (Venezuela) zijn lekker, maar vallen te zwaar op de maag, althans op mijn maag😖.

 2. 12 mei 2017 / 3:42 pm

  Ik heb vaak bij geuren een associatie met vakantie! Zo heb ik een bodylotion met amandelgeur die me doet denken aan de zomer in Frankrijk en een douchegel van Rituals die me doet denken aan weer een andere vakantie in Frankrijk. Ook croissantjes, vooral als ze nog warm en knapperig zijn haha.

 3. Mama
  12 mei 2017 / 9:31 pm

  Tonijn uit blik, olijven en witte pistolet: een heerlijke sandwich. Land: Spanje.
  Hoe? Onderweg, geen bestek op een Zwitsers zakmes na. Je kunt met dit mes blikjes openen.
  Plastic zakje als bordje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge