Uit je comfortzone

Als er één persoon is op deze wereld die houdt van ‘normaal’ en ‘veiligheid’ dan ben ik het wel. Nieuwe dingen proberen en doen vind ik heel leuk, maar ook altijd wel spannend. Meestal ga ik voor ‘gewoon’: ik eet liever een gewone croissant dan een chocoladecroissant. Ik drink liever een spa rood ‘naturel’ dan eentje met kersensmaak. Goed, het zijn simpele voorbeelden, maar het komt daar wel een beetje op neer. Toch is het heel gezond om af en toe dingen te doen buiten je comfortzone. En dan bedoel ik niet per sé op eet-gebied, maar vooral op persoonlijk gebied. Vaak ben je het meest trots op jezelf op iets waarvan je eerst dacht: “nee, dat gaat me echt niet lukken”. Of “Nee, dat vind ik vast niet leuk”. Hoe leuk is het dan om erachter te komen dat je dat juist wél leuk vindt? Ik heb eens nagedacht over de dingen die ik tot nu toe gedaan heb die best wel buiten mijn comfortzone liggen. Uiteraard is dit heel persoonlijk: wat ik heel spannend kan vinden, is voor jou misschien de normaalste zaak van de wereld. Probeer er maar eens over na te denken wat jij tot nu toe al gedaan hebt. Ik zal hieronder mijn lijstje delen!

Een bestuursjaar

Tijdens mijn derde jaar van m’n bacheloropleiding heb ik een bestuursjaar geedaan bij een studievereniging. Een studievereniging is minder heftig dan een studentenvereniging. Waar je bij een bestuursjaar bij studentenvereniging eigenlijk niet ernaast kan studeren, is dat juist heel goed mogelijk bij een (normale) studievereniging. Samen met vijf anderen vormden wij het bestuur in 2013-2014. We organiseerden activiteiten voor leden, hadden vergaderingen met de hogere staf en hadden heel wat borrels. Een ervaring om nooit te vergeten, maar wel eentje waar ik 10 jaar geleden niet eens over zou piekeren. Toch maar mooi gedaan!

Maastricht

Mijn master heb ik in Maastricht gedaan, terwijl ik daarvoor in een dorpje in Noord-Holland woonde. Vroeger had ik heel erg last van heimwee, ik kon nog geen kilometers van huis zijn zonder me rot te voelen. Voor mij was het dus best een hele stap om naar de andere kant van het land te verhuizen. Maar wat heb ik ervan genoten!

Nieuwe studie

Vroeger was ik best een verlegen meisje, ik trad niet graag op de voorgrond en durfde ook niet zo goed een presentatie te geven. Ik vond dat wel heel leuk, maar ik werd er altijd nerveus van. Toch heb ik besloten om een lerarenopleiding te gaan doen. Ondanks dat ik niet direct heel goed hierin was, heb ik toch geluisterd naar mijn gevoel: dit is wat ik wilde! Ik ben nu bijna een jaar bezig en heb al mega veel geleerd. En ik zal ook blijven leren, iets wat heel mooi is aan dit vak.

Zangles

Zingen is iets wat ik heel graag doe, maar dan vooral onder de douche of bij mensen waar ik helemaal mezelf kan zijn. Als iemand uit het niets aan me vraagt: “Öh jij houdt wel van zingen, zing eens wat?”, dan kan ik best wel dichtklappen. Dan voel ik echt die druk om het goed te doen. Het leek me daarom best eng om in een groep te gaan zingen met mensen die je niet kent. Eng, maar wel heel erg leuk en leerzaam! Dit jaar heb ik me samen met een vriendin aangemeld bij een groep waarin we elke week een aantal nummers repeteren. Ik vind het onwijs leuk!

Pianospelen op het station

Sinds er op een aantal stations piano’s staan, leek het me altijd wel geinig om daar een keer op te spelen. Maar ook dan moet je even een drempel over. In Maastricht heb ik het een keertje gedaan!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge