Bruiloft Thomas en Dorinde – Deel 2

Op maandag schreef ik deel 1 van onze trouwdag. Klik hier om dit te lezen!

12:00 – Na een kort overlegmoment met de fotografen en videografen besluiten we om eerst foto’s te maken en om daarna te lunchen. We willen echt heel graag foto’s in het bos maken en het weer is erg onvoorspelbaar vandaag. Er zijn wat doorzichtige paraplu’s mee, maar liever gebruiken we die natuurlijk niet. We lopen het pad van het Ruiterhuys af en passeren daarmee wat andere mensen. We krijgen een paar duimpjes omhoog en worden nog even nagekeken. Echt wel bijzonder om in zo’n trouwjurk rond te lopen :-). Ik verruil mijn trouwschoenen voor mijn vertrouwde Birkenstocks zodat we zonder op te passen het zanderige pad op kunnen lopen. Mijn moeder helpt me met mijn sleep, fijn!

13:00 – We hebben op een paar plekken in het bos foto’s gemaakt, top! Precies op het moment dat we het Ruiterhuys weer binnenstappen, begint het hard te regenen. Helemaal goed, wij hoeven voorlopig niet meer naar buiten. Ik hoop alleen dat de gasten straks droog over kunnen komen. We genieten van de heerlijke lunch die is klaargezet.

14:00 – Thomas en ik verstoppen ons boven in het kamertje waar Thomas zich heeft omgekleed. Het is een prima kamer, maar ik ben heel blij dat ik beneden met uitzicht op het privé terras ben opgemaakt. Uiteraard was Thomas een stuk sneller klaar dan ik, dus voor hem was dat kamertje prima. Laura houdt ons goed op de hoogte van het aantal gasten dat al binnen is gekomen. Ook de ouders van Thomas houden ons boven gezelschap, fijn! 

14:30 – De officiële inloop is begonnen. Het regent méga hard en ik ben heel blij dat wij al lekker binnen zitten, hihi.

15:00 – Tijd voor de ceremonie, spannend! Maar we hebben er vooral heel veel zin in, laat maar komen! We hebben een paar mooie nummers uitgekozen waarmee we ‘op’ willen komen. Zo gaat Thomas op het nummer ‘You’ll never walk alone’ naar voren samen met zijn moeder. We wachten even tot de muziek aangezet wordt, waarna Laura een kort zegje doet waarin ze vertelt dat de gasten geen foto’s met de telefoon hoeven te maken – daar zijn de fotografen voor. En dan lopen Thomas en zijn moeder naar voren, terwijl Laura mijn kant op komt om aan te geven dat ik bijna kan. Als mijn nummer klinkt – ‘River flows in you’ ga ik samen met mijn vader naar voren. Ik vind het een mega bijzonder moment en het is zó fijn om de vrolijke gezichten van alleen maar lieve mensen te zien. 

De ceremonie wordt gedaan door Sonja en ze doet het fantastisch. Het is heel persoonlijk en duurt wat ons betreft precies lang genoeg. In haar toespraak heeft ze ook een verrassingselement: een canvas met daarop de foto’s waarop de eerste momenten tussen ons zijn vastgelegd. Zooo leuk, haha! Sommige van die foto’s kan ik me echt niet herinneren. Voordat we elkaar het jawoord geven hebben we allebei een gelofte die we uitspreken. Thomas begint. Eerder vandaag hebben we onze geloftes al ingesproken bij de videografen, zodat de audio goed gebruikt kan worden in de video. Ik merk dat ik het wel prettig vind dat ik dit al gedaan heb, want het gaat echt nog veel soepeler dan ik had gehoopt.

15:30 – Ja! Ja! We zijn getrouwd!! Na bijna 8 jaar vriend en vriendin te zijn geweest, is Thomas nu eindelijk mijn man. Zo gek, maar toch ook zo fijn. De karaokeversie van ‘Hero’ (van Enrique Iglesias) klinkt, tijd voor ons en de getuigen om de trouwakte te tekenen. Nadat Sonja de ceremonie afsluit, lopen wij op het liedje ‘Your Song’ van Elton John naar de zaal waar zo de borrel plaats gaat vinden.

Wordt vervolgd :).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    18 augustus 2021 / 7:37 am

    De entourage, het ervóór, de songtitels: toevoeging aan die bijzondere dag die toch al zo diep in mijn hart verankerd is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge