Tien vragen aan Thomas over Marthe!

Afgelopen maandag kwam er een blog online waarin ik tien vragen over Marthe heb beantwoord. Voor vandaag heeft Laura ook tien vragen voor Thomas bedacht!

Heb jij de bevalling als spannend ervaren?
Nee helemaal niet. Kwam ook omdat Dorinde constant het gevoel gaf volledig de controle te hebben, waardoor ik ook wist dat het goed ging komen. Toen Dorinde belde dat haar vliezen gebroken waren, ging mijn hart wel even sneller kloppen, maar ik kijk met een heel goed gevoel terug op de bevalling.

Hebben jullie al bijnamen voor Marthe?
Nee eigenlijk niet.;)

Inmiddels ben je alweer aan het werk. Gaat dat goed, of typ je steeds “Marthe” in elke zin?
Twee dagen inmiddels al. Moest er toch wel weer even inkomen, voelde zelfs een beetje als een eerste werkdag bij een nieuwe baas. πŸ™‚ De onderwerpen met mijn collega’s zijn inderdaad wel wat veranderd en gaan een stuk meer over de baby.

Hoe reageren de katten op Marthe?
Op Marthe reageren ze heel goed, inmiddels komen ze ook gezellig erbij liggen als Dorinde voeding geeft of komen ze een beetje gluren wat er nu allemaal in de wieg of box ligt (uiteraard op een veilige afstand ;)). Tijdens de kraamweek merkten we wel dat de verandering in aandacht die ze kregen ze niet goed beviel. Waar ze voor de bevalling alle aandacht van de wereld kregen, was dat tijdens de kraamweek toch een stuk minder en wilden we ze nog niet bij Marthe hebben. Vooral Dirk was erg goed in het laten merken van zijn ongenoegen. πŸ˜‰

Hoeveel luiers heb je inmiddels verschoond, denk je? πŸ˜‰
Wilde gok, 150. πŸ˜‰

Drink je nu meer koffie dan voor de komst van Marthe?
De eerste weken juist een stuk minder omdat we vooral boven leefden en ik geen zin had om elke keer naar beneden te gaan voor koffie (terwijl ik daar op een normale werkdag geen enkele moeite voor had haha). Maar nu ik weer begonnen met werken, drink ik wel weer evenveel denk ik. Maar ik drink het vooral omdat ik het lekker vind en niet omdat ik het nodig heb vanwege chronisch slaapgebrek (hou dit vast Marthe :)).

Kun je je nog voorstellen dat je vorig jaar nog geen papa was?
Nee, sinds het moment dat Marthe geboren is, voelt het echt alsof ze er altijd al is geweest.

Van welke baby-gadget word jij het meest blij?
We hebben van vrienden een White-noise apparaat gekregen waar Marthe super goed op reageert. We hoeven hem maar aan te zetten wanneer ze een beetje onrustig wordt en binnen een seconde is ze rustig (ook hier, hou dit vast Marthe :)).

Welk compliment zou je aan jezelf willen geven?
Dat ik in een hele korte tijd heel handig ben geworden met dingen die ik daarvoor nog nooit heb gedaan. Waar de eerste dagen een luier omdoen of haar aankleden nog spannend was, is het nu gewoon een routine geworden πŸ™‚

Welk compliment zou je aan Dorinde willen geven?
Zoveel. πŸ˜‰ Ik bewonder haar geduld, doorzettingsvermogen en de liefde die ze aan Marthe geeft enorm. Ik zou haar tekort doen om er 1 compliment uit te pikken, ze is een topper!

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. omarij
  23 maart 2022 / 8:11 am

  Eerst gegoogled op White-noise apparaat, aha, slaapverwekkertje, wat ik uiteraard al begreep, maar welk geluid? Zee, golven, branding? Vogelgeluiden in een ritselend woud?
  Geweldig idee Laura, om ook de kersverse papa te interviewen. Beeldvorming–MOOI!

 2. Riet
  23 maart 2022 / 10:48 pm

  Wederom dit interview gelezen, erg leuk Laura πŸ’«βœ¨πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge