Terugblik – anekdotes & vlogs van juni 2021

Het kattenluikje… (een leuke vergelijking voor volgend jaar!)

Kattenluik, Kat, Kijk Door, Kijk In Het
Dit is duidelijk een ervaren kattenluik-kat die er al boven staat.

De verbouwing schiet op!! Vandaag wordt de keuken geplaatst, Yes! De volgende vlog verschijnt snel, dan zie je hoe prachtig het wordt.

Voor nu: het kattenluik. Zowat de reden (voor mij) voor de hele verbouwing, haha.

Het kattenluik heeft nu aan de buitenkant een klepje. Binnen wordt deze week de laatste hand gelegd aan het stucwerk en daarna kan ook het klepje aan de binnenkant erop.

Nou, deze gefaseerde klepjes zijn moeilijk zat! De katten leren elke keer weer iets nieuws. Door het gat ging uiteindelijk goed (hoewel James nog wel het liefst uren voor de erker wacht tot de voordeur opengaat). Darcy had het buitenklepje uiteindelijk ook door. Dat ging als volgt:

Wij stonden binnen en schuddelden, rammelden en shaketen met de brokjes. Darcy stond buiten en hij bewoog zo’n dertig keer zijn koppie voor het klepje, boven het klepje, naast het klepje, onder het klepje, tot hij uiteindelijk de geniale ingeving kreeg om zijn wang ertegen aan te duwen. Hoeraaaaa, hij ging open! Brokjes als beloning binnen. Wij weer naar buiten, Darcy achter ons aan en het circus begon opnieuw.

En James… nou ja. James is gewoon een beetje bijzonder en heeft wat meer tijd nodig.

Hopelijk lees ik deze blog volgend jaar bij het terugblik en kan ik trots vertellen dat ze ook achterstevoren door het kattenluikje kunnen. Ben benieuwd 😉

Update: het binnenluikje zit er nog steeds niet op, hahaha. (Dat was niet onze schuld, maar is een saai verhaal). De katten zijn gelukkig wel zéér professioneel in het binnenlopen via het luikje.

Zwoele Zumba avond

Het is maandagavond, de zon schijnt nog heerlijk en ik ben met mijn vriendinnen buiten een les Zumba aan het volgen bij een andere vriendin! We hebben les op een korfbalveld en door de versoepelingen mogen we nu weer met een grotere groep dansen. Gezellig!

Inmiddels gaan we alweer wat langer naar Zumba en daar horen natuurlijk ook wat favoriete liedjes bij. Halverwege de avond horen we één van mijn favoriete liedjes en ik word er helemaal blij van!

Ik ga er eens goed voor staan en doe enthousiast mee met de pasjes. Precies op het leuke stuk van het refrein verslik ik me (geen idee waarom, ik haalde adem) en klap ik dubbel. Water! Snel! De meiden om me heen dansen vrolijk door en heupwiegend klok ik mijn water naar binnen om weer op adem te komen.

Na het liedje heb ik mijn lijf mopperend commentaar gegeven dat hij niet zo dramatisch om water moet zeuren, ik was heus al van plan om na dit liedje een slokje te nemen. We hebben nu met elkaar afgesproken dat mijn lijf me de volgende keer bij een wat minder leuk (zijn er weinig, muhaha) liedje laat verslikken. Maar wel de complimenten voor het heupwiegen, dat dan weer wel.

Onschuldige crimineel

“Uw rijbewijs verloopt binnenkort”. Ja, dat is inderdaad alweer 10 jaar geleden! Ik denk niet dat ik m’n pasfoto van toen mag hergebruiken, dus er moeten even nieuwe komen.

“Wilt u nog een poging? Druk op de groene knop.” Ik druk direct op de groene knop. En daarna nog maar eens. Nou, de pasfoto’s in het fotohokje zijn verre van mooi. Sterker nog, ik lijk echt bést wel op een crimineel, haha. Ik kies de minst slechte foto en laat ze afdrukken. Vervolgens loop ik door naar de bieb waar ik nog een boek moet ophalen.

“Houd uw pas voor de lezer om het boek te lenen.” Ik houd mijn pasje ervoor. “Toegang geweigerd, neem contact op met een medewerker.” Over crimineel gesproken, hahaha. De medewerker heeft me uiteindelijk keurig geholpen. Ben wel blij dat mijn biebpasje nooit verloopt en ook geen pasfoto nodig heeft, anders had ik de volgende keer dat boek echt niet meegekregen haha!

Vlog van juni 2021

Never dull tweets

– “Even mijn oplader halen.” Ik loop naar mijn tas (in een andere kamer) en kom zeer vastberaden terug met mijn keycord. Ik wilde de sleutel al in mijn laptop steken en kwam toen bij zinnen. #Weekend

– Ik vind de zon maar ingewikkeld! Korte mouwen? Geen mouwen? Toch maar lange mouwen? #bruiloftvoorbereidingen #tanlines

– Het is zo ongeveer de heetste week van het jaar en ze zijn bij ons bezig met vloerverwarming leggen, hahaha. #Verbouwen #Voeltgek #Wachtmaar

– De wedstrijd is al een paar minuten bezig en ik heb vooral mijn beenkleur vergeleken met die van mijn zus. #Echtefan #nedoos #EK

– Ik heb net van de drie schattigste meisjes ooit een armbandje gekocht. Ze kwamen aan de deur en presenteerden het op een heel schattig dienbladje. Ze vertelden me trots dat ik hun eerste koper was. #lief

– Zeg jij wc-papier of toiletpapier? #hierdraaithetominhetleven #ikzegwcpapier #maarinmijnvorigetweettoiletpapier

Vrijgezellenfeest van Dorinde

Vorig jaar hadden we in juni het vrijgezellenfeest van Dor, het was super leuk! Mocht je de blogs willen teruglezen, dan kun je dat hier doen:

Voorbereidingen

Deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4

Extra vrijgezellenfeestje in Dordrecht!

Stekelig klusje

Samen met een vriendin loop ik door een supermarkt om wat lekkere dingen in te slaan voor onze wandeling. Op een gegeven moment haalt een man ons in en we we zien dat hij een cactus in zijn winkelwagentje heeft staan. “Grappig, je kunt hier ook plantjes kopen!”

De man verdwijnt uit zicht en wij gaan verder met broodjes uitzoeken. Na een tijdje staan we in de rij bij de kassa en mijn vriendin begint te lachen. Ik volg haar blik en ik zie dat de man van de cactus aan de beurt is. Hij wacht geduldig op de kassamedewerker, die ondertussen druk bezig is om de cactusnaalden uit zijn vingers te plukken. Hij was blijkbaar iets te enthousiast geweest met scannen, hahaha.

Volg:
Share:

1 Reactie

 1. omarij
  2 juni 2022 / 7:08 am

  Kunnen ze het, een jaar later? Allebei achterstevoren door het kattenluik?
  En zou de kassaman alle cactusstekels uit zijn hand hebben kunnen halen. (zo sssielig)
  Gelukkig is je huidige rijbewijs nog jaren geldig, scheelt in pasfotogedoe…. maar wat een gedoe om de bib binnen te komen zeg.
  Desondanks een mooi jaar bevlogd… verbouwd huis en hoe! Feestelijk feest van de nog vrijgezelle zus… en zo…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge