Terugblik – anekdotes & vlogs van april 2021

Never dull tweets

– “Mevrouw, we horen u niet!!” Hè bah, moet ik dat stukje weer opnieuw uitleggen. Kennelijk was dat nou ook weer niet hun bedoeling, want er werd al snel “1 april” geroepen, haha. #onlineles

– Ik heb mijn (warme) oplader tijdens het opladen per ongeluk tegen mijn broodzakje aangelegd. Ik heb nu een toastje, hahaha.

– Die laatste minuut van de wasmachine is nu al zo’n 10 minuten bezig! Wat een jokkebrok zeg. #duurtlang #ikwachtopje

– “Heeft u nog iets over voor deze stichting?” Tuurlijk! Vooral heel veel gewicht, aangezien we alleen maar hele kleine muntjes hebben, haha. #collecte #sjouwze

– Deze steen-papier-schaar wedstrijd duurt al langer dan het daadwerkelijk opruimen van de tafel, haha. 

– Vlakbij de ijssalon staat een ‘prullenbak’, eigenlijk een kunstwerk. Daan kon Thomas nog net op tijd waarschuwen voordat er een ijslepeltje in verdween, haha!

 Asperges bij een molen gekocht. #burgelijkerkanniet

Duur nachtje 😉

Ons huis wordt met de dag meer een ‘bouwval’, we zitten nu echt middenin de verbouwing! De huidige status is dat de gevel nu op half elf hangt, haha. Hij is er nog nét niet uit, maar al het metselwerk en isolatiemateriaal is wel al verwijderd. Vanaf morgen wordt het echt afzien met de kou!

Mijn neus heeft nu al een beetje aan de koude avonden kunnen wennen. Met het uur wordt hij kouder en wanneer ik echt begin te bibberen, gaan we naar bed. Ideaal dus om avondjes bij vrienden en familie te blijven eten en op die manier de avond in stukjes te kunnen hakken.

De verwarming heeft nog niet zo aan de verandering kunnen wennen, hahaha. Afgelopen nacht heeft hij als een malle geprobeerd om ons huis tot 17 graden te verwarmen, HAHA. De arme schat. Voor vannacht hebben we die opdringerige timer maar uitgezet, hihihi.

Leuke situaties met leerlingen

Nu er thuis verbouwd wordt, ben ik veel op mijn werk te vinden. Sommige leerlingen geven mij veel inspiratie ;).

Naam van mijn man

“Mevrouw, uw man lijkt echt op Messi op deze foto.” (Een leerling houdt dit het hele jaar al vol bij het zien van onze trouwfoto op mijn bureaublad). Vandaag deed hij toch maar eens navraag hoe mijn man daadwerkelijk heet. “Daan.” De leerling verstond me overduidelijk niet (ik droeg een mondkapje). “Nee, maar mevrouw hoe heet hij echt?” Ik antwoord: “Daan!” Leerling, vragend: “zijn naam, inderdaad?” Een andere leerling kon dit niet meer aanhoren en greep in: “zijn naam is DAAN, D-A-A-N! – Oooooooooo!!”

Bijdehandje

De WiFi op school is traag en mijn laptop doet niet wat ik wil. Zuchtend en kreunend overdrijf ik dat het leven als docent erg zwaar is en sommige leerlingen opperen al subtiel dat ze best uitval voor mij over zouden hebben. “Nee hoor, hartstikke lief, maar het gaat helemaal lukken! ;)” Vervolgens lukt het me nog steeds niet om de powerpoint te delen en ik acteer dat ik ‘super wanhopig’ ben. (Gelukkig is dit niet mijn eerste jaar als docent, hahaha). Een leerling speelt het spel mee en merkt grappend op: “mevrouw, misschien moet u even een kopje koffie nemen, even ademhalen en dan weer doorgaan!”

Schoolfoto

“Mevrouw, dit wordt erg ongemakkelijk, ik moet even oefenen met lachen hoor, anders is het zo nep.” Een andere leerling maakt hem vervolgens keihard aan het lachen, waarop hij daarna uitroept: “oké stop maar weer!! Straks sta ik er met een rood hoofd en traanogen op, hahaha.”

Haarverf

“Mevrouw, heeft u uw haar geverfd? – Klopt! Wat vind je ervan? – Ja eh, heel leuk hoor.” Dare say no.

Kasteel

Ik heb mijn bureaubladachtergrond aangepast van een foto met Messi (eh Daan) naar een foto van het kasteel waarop wij getrouwd zijn (zie foto bij deze blog). Een leerling (15 jaar) vraagt bloedserieus: “woont u daar?” Een andere leerling slaat met zijn hand tegen zijn voorhoofd. Ik, bloedserieus: “ja! Veel docenten kunnen dit makkelijk kopen, hoor.” Hij kijkt me nog even ongelovig aan, maar begint dan gelukkig te lachen.

Ik heb mijn bureaubladachtergrond aangepast van een foto met Messi (eh Daan) naar een foto van het kasteel waarop wij getrouwd zijn (zie foto bij deze blog). Een leerling (15 jaar) vraagt bloedserieus: “woont u daar?” Een andere leerling slaat met zijn hand tegen zijn voorhoofd. Ik, bloedserieus: “ja! Veel docenten kunnen dit makkelijk kopen, hoor.” Hij kijkt me nog even ongelovig aan, maar begint dan gelukkig te lachen.

Efficiëntie ten top 

Ik vind het altijd fijn om de voorraden weer bij te vullen na het halen van de boodschappen. Fruit in de fruitschaal, nieuwe thee in de theedoos en weer extra rijst in de weckpot waar nog slechts een bodempje in zit. Dat laatste is trouwens een goed idee om te doen vóór het stofzuigen en niet erna, haha.

“Shit!” Ik heb zojuist bij het overgieten heel wat rijst gemorst op het aanrecht en een beetje op de grond. Gelukkig staat de stofzuiger nog vlakbij (nét gebruikt) en kan ik de restjes van de vloer zuigen. Allemaal geen ramp.

Wanneer alles weer netjes is, loop ik naar de bank en plof daar vervolgens neer om een boekje te lezen. Een half uurtje later sta ik weer op om een kopje thee te gaan zetten. “Huh?” Terwijl ik opsta hoor ik van alles op de grond vallen. Verbaasd kijk ik naar de tientallen rijstkorrels die op de grond liggen. En dan zie ik de plooi in mijn trui, waar nog wat rijstkorrels rustig liggen te luieren. Nou stofzuigert, drie keer is scheepsrecht ;-). Morgen eten we pasta.

Nou, lekker dan!

Ik heb ‘naar de tandarts gaan’ nooit vervelend gevonden. Tuurlijk, er zijn leukere dingen om te doen, maar vervelend vind ik het niet. Ook het laten trekken van mijn verstandskiezen een paar jaar geleden vond ik eigenlijk wel interessant. Toch denk ik er na vandaag een heel klein beetje anders over.

De tandarts staat over me heen gebogen en is met van alles bezig. Ondertussen zit de assistente ernaast en ze zijn gezellig aan het kletsen. Prima, heb ik tenminste iets om naar te luisteren. En dan zegt de tandarts het volgende. “Ja, ik merk eigenlijk sinds vandaag wel echt dat ik last heb van de wisseling van wintertijd naar zomertijd. Zeker nu ik ook minder slaap omdat mijn zoontje net vier weken oud is.” Vervolgens boort meneer er vrolijk op los. Goh. Ik geloof niet dat hij doorheeft dat ik dit nou niet de meest geruststellende gedachte ooit vind, maar ik besluit er niks van te mompelen (haha). 

Tip van de dag: ga niet naar de tandarts als de dag ervoor de zomertijd is ingegaan.

Iets te letterlijk

“Enjoy your holiday everyone!” Het is de laatste online les voor de vakantie met mijn brugklas die ik in het Engels lesgeef. “After the holiday, I will only see you once because of…” ehhh… “because of Hemelvaart.” Hmm, how would you call that in English? “I will only see you once because of ehh.. heaventravel?” Ik hoor wat leerlingen via de camera lachen en weet dat dit niet het juiste woord is, haha. Ascension Day, dat moet ‘m zijn. Goed onthouden voor volgend jaar 😉

Vlog van begin april 2021!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    5 april 2022 / 8:05 am

    Advies: laat al die leuke vlogs, blogs, anekdotes via een uitgever bundelen tot een boek, opdat jullie zelf plus iedere fan een tastbaar geheel op z’n gemakje kan lezen en herlezen, alles gebundeld bij elkaar….zou fantastisch zijn!
    Bovenstaand overzicht van april een jaar geleden is weer een heerlijke verrassing vol humor, temeer daar de Neverdullmoments niet meer dagelijkse kost zijn. Enne, wat ziet jullie huis er een jaar later anders uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge