Terugblik – anekdotes van maart 2020

Never dull tweets

“Laten we de cadeaubon van Ranzijn meenemen!” (…) “Dat wordt dan 47,50 alstublieft. – Pinnen graag.”

Mop onder een toets: Er komen twee mandarijnen (haha, ik moet bij de introductie altijd al grinniken) langs de Rijn. Zegt de ene tegen de ander: “Hé man, De Rijn!!” en daaronder staat: “mevrouw, krijg ik hier een bonuspuntje voor?” #Nicetry

Mega lang verhaal in het Duits. “Ladies and gentlemen, welcome on this train.” #verschilmoeterzijn

“Ga maar lekker ontspannen in bad,” zei ik tegen mezelf. Ik zet Outlander aan op Netflix en ik ga zelf bijna out van een vieze, bloederige scène. #lekkerzen

Vannacht werd ik in paniek wakker: ik wist mijn kenteken niet meer. Het duurde echt even voordat ik doorhad dat dat niet zo’n ramp was. En dat ik hem wél weet. #nachtmerrie #hoedan

Ons kattenopvoedbeleid is niet helemaal hetzelfde. Van mij mogen ze best ‘s avonds nog naar buiten. Van Thomas absoluut niet. Ik laat ze stiekem toch naar buiten, maar die Thomas staat ze na 5 min alweer te lokken met snoepjes. #parenting

“Ik ga koekjes bakken, dan hebben we de hele week wat lekkers!” #driekeerraden #korteweek

Ready… Action!

“Eh mevrouw, mogen wij heel even in het lokaal blijven zitten?” Vier van mijn mentorleerlingen kijken me vragend aan. “Tuurlijk!” Ze zijn me erg dankbaar en vertellen dat het maar 5 minuten duurt. Prima.

Ze installeren zich achter in de klas en starten hun laptops op. Ik ben benieuwd wat ze gaan doen. “Ik moet zo beginnen hè.” Zegt een van de leerlingen. Ik doe net alsof ik hard aan het werk ben, maar ondertussen luister ik zeker met een oor mee.

“Laten we eerst allemaal tegelijk ‘hoi allemaal’ zeggen.” De rest stemt toe. “Oké, ik zet hem aan. Drie, twee, één.” In koor roepen ze ‘hoi allemaal’ en barsten daarna in lachen uit. Dit wordt nog wat. Inmiddels heb ik begrepen dat ze een filmpje moeten opnemen voor geschiedenis.

Vijf ‘hoi allemaals’ later kunnen ze eindelijk door zonder de slappe lach te krijgen. Ondertussen moet ik ook mijn best doen om mijn poker-face te bewaren. Het is vooral komisch, omdat drie van de vier de grootste lol hebben. De enige jongen van het groepje kijkt daarentegen steeds chagrijniger. Arme jongen, hihi.

Na ruim dertig minuten zijn ze klaar. Maar goed ook, want ik heb al drie keer een nies moeten inhouden, haha. Ze zwaaien me vrolijk gedag. Ik ben nu al jaloers op de docent die al die vrolijke filmpjes mag nakijken. 

Een bekend thema

Dat ik nog eens iets over me af zou roepen met het aanschaffen van een nieuwe krabpaal…

Ik loop nu namelijk al een paar dagen met een schrammetje over m’n gezicht. Ik heb ook al drie keer de vraag gekregen welke van mijn katten me heeft aangevallen. En dat ik dan moet antwoorden dat ik alleen maar een pluk haar uit m’n gezicht wilde strijken. Dat ik m’n wijsvingernagel niet goed rond had geknipt. Tja, hahaha. Had ik die krabpaal zelf maar moeten gebruiken ;).

Dor, wacht even

Al eerder schreef ik iets over onze eerste dag in Berlijn. Wel ben ik daar een belangrijke gebeurtenis ‘vergeten’ te melden… 😊

Nadat we toen naar de Berlijnse muur zijn geweest, zijn we vanwege de regen naar het DDR museum geweest. In mijn vorige bericht schreef ik dat we na het museum gingen lunchen. Dat hebben we ook zeker gedaan, maar niet voordat….

“Dor, we gaan even een selfie maken hier bij de Dom!” zegt Thomas tegen me. Prima. Het is net droog en het is inderdaad een heel mooi gezicht. We staan op een bruggetje die ons aan beiden kanten mooi uitzicht geeft. Daarom maken we ook direct een selfie met de andere kant op de achtergrond. Vervolgens loop ik verder, maar Thomas roept: “Dor, wacht eens?” Wanneer ik me omdraai zie ik dat THOMAS OP ZIJN KNIE GAAT!!

Sinds ons weekendje Berlijn zijn we verloofd!! Ik had het totaal niet verwacht dit weekend en heb uiteraard direct ja gezegd! 😊.

De volgende dag zijn we al vrij snel weer naar het bruggetje gelopen waar ik ten huwelijk ben gevraagd. Vervolgens zijn we de Dom ingegaan en hebben we de toren beklommen. Ondanks dat er in feite niet heel veel is veranderd, voelt het toch wel heel speciaal dat we nu als verloofden rondlopen, haha.

We gaan naar Alexanderplatz om wat winkels te bezoeken en reizen vervolgens met de metro naar het Victoriapark. Thomas vertelde me dat hij zijn aanzoek eigenlijk bij de waterval in dit park wilde doen, maar dat het daarvoor te hard regende. We bezoeken de waterval alsnog en moeten dan heel hard lachen als we de opgedroogde ontbrekende waterval zien. Het is een kunstmatige waterval en blijkbaar staat hij uit (?!). Het had zo moeten zijn 😊.

We lunchen bij een schattig tentje en gaan vervolgens naar het Deutsch Historsch museum. We vermaken ons een uurtje en gaan daarna door naar een cafeetje waar we borrelen en de eerste plannen maken voor de bruiloft. Zó leuk om hier nu zelf over na te mogen denken.

We sluiten het weekendje af bij een restaurantje waar ze zowel Thaise gerechten als sushi serveren. Ideaal. Het was een fantastisch weekend en we zijn zeer blij dat we nog net op tijd waren voor alle Corona chaos. Doe voorzichtig!!

Kan iemand misschien een mop gebruiken?

In deze coronatijd worden er maatregelen getroffen die de boel best een beetje op stelten kunnen zetten. En dan niet per se leuke, gezellige stelten. Misschien heb je even behoefte aan een flauwe mop? Even grinniken…

In de tijd dat de leerlingen nog toetsen op papier maakten, vroeg ik ze om weer af te sluiten met een mop, mochten ze tijd over hebben. Ik verzamelde ze en deel ze met je! De meeste moppen zijn een beetje flauw, maar elk waterig glimlachje is vast welkom ;).

– Hoe maakt een skelet de deur open? (………..) Met zijn sleutelbeen.

– Even hardop voorlezen: Er zitten drie mannen op de motor. Jantje zit voorop, Pietje zit achterop. Hoe heet de man in het midden? (………….) Rop/Rob.

– Twee vliegen zitten een drol op te eten. Zegt de ene vlieg tegen de andere: ‘Ik heb een mop!’ Zegt de andere vlieg: ‘Toch geen vieze hè, ik ben aan het eten.’

– De ene kip zegt tegen de andere: ‘Ik had vannacht zo’n hoge koorts, dat ik een gekookt ei heb gelegd!’

– De buurman vraagt aan Jantje: ‘Wil je mijn knipperlicht controleren?’ Jantje antwoordt: ‘Ja buurman, is goed!’ De buurman gaat in de auto zitten en vraagt: ‘Doet die het?’ Jantje antwoordt: ‘Ja,nee, ja, nee, ja, nee!’

– Het is worst en zonder r is het ook worst. (………………………….) rookworst

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Gerdiemar
  1 maart 2021 / 8:32 am

  Maart 2020, toen we aanvankelijk nog unlocked mochten leven, ten huwelijk gevraagd konden worden in Berlijn en op de middelbare school mondkaploos filmpjes al giechelend met elkaar konden opnemen….
  Goeie ouwe tijd…
  (best heel leuke mopjes😁)

 2. Gerdiemar
  1 maart 2021 / 11:45 am

  Trouwens, wat een schitterende foto’s bij jullie terugblik.
  Mag wel even complimenteren hè? De Neverdull is een uiterst verzorgd Nooitsaai geheel, elke vijfdaagse blogweek opnieuw! 🎩(die neem ik dus af🤗)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge