Terugblik – anekdotes van februari 2020 (met onder andere scènes uit de huwelijksreis!)

7 februari 2020

Na 11,5 jaar samen zijn…

Na 1,5 jaar plannen en voorbereiden…

Na 27 jaar hiervan gedroomd te hebben…

Is het vandaag zo ver! Daan en ik gaan trouwen! 

Net zoals dat we hier al een paar maanden over alle voorbereidingen bloggen, zullen we na afloop vast ook uitgebreid terugblikken op (scènes uit) deze dag! Het wordt fantastisch. Mét een zonnetje!

Om 14:30 begint de ceremonie en gaat het toch echt gebeuren. Vandaag is het feest! Wij zijn ontzettend gelukkig en blij! 

Never dull tweets

– Een leerling van de week: “mevrouw, u heeft nu andere schoenen aan. Hoe zit dat? Had u net uw trouwschoenen aan? Ik zag het wel hoor!!” #scherp #inderdaad #inlopenopschool #stiekem (Laura)

– Ik proef nog steeds de knoflooksmaak van de zwarte saus die ik vanmorgen vrolijk over mijn pancake gooide. De saus van een Portugees (hartig) toastje met kaas en tomaat. Ik verwarde hem met de stroop die ernaast stond. #uhl #blijvenlachen #komhiermetdieservet #huwelijksreis (Laura)

– “Mevrouw, zij zegt dat u altijd los haar heeft, maar u heeft toch ook wel eens een staart in?” #lesgeven #jewordtgoedindegatengehoudenhaha (Dorinde)

– Schaamrood op de kaken. Ik ben zojuist de hotelkamer ingevlucht met een verschrikte “sorry!” Ik was nl druk bezig met het uitkloppen van kruimels. Zitten er mensen onder ons balkon. Keken verstoord naar boven, oeeeps. Nu ben ik op bed aan het snacken ipv op het balkon. (Laura)

Kattentaal

Regelmatig hoop ik maar dat onze katten zich niet realiseren hoe idioot ik soms tegen ze praat/roep/schreeuw. Aan de andere kant kunnen zij er ook wat van met hun idiote acties. Zo zou ik als ik hen was nooit het volgende doen:

 • in de wasbak liggen wanneer iemand precies op dat moment zijn handen gaat wassen.
 • Buiten spelen, om vervolgens naar binnen te gaan om te poepen, om vervolgens weer naar buiten te willen.
 • Preciés op de afstandbediening kotsen. Echt.. zo veel plekjes waar je uit kunt kiezen. Alle knopjes moeten worden gesopt.
 • Alleen op schoot liggen wanneer de tanden gepoetst worden, zodat je maar maximaal 2 minuten ‘hoeft’.
 • Tien minuten krijsen om eten, om vervolgens drie brokken te eten.
 • Per se naar buiten willen wanneer het regent, om vervolgens onder een boom te gaan schuilen en niks te doen.
 • In de gordijnen hangen terwijl er een fantastische krabpaal náást staat.

Maar goed, wie ben ik…? 😉

Say what?

Vandaag komt iemand ons lekke zolderraam vervangen voor een nieuwe, top!

“Hallo, wil je al koffie?” Vraag ik de man die ons huis binnenstapt. Hij geeft aan dat hij eerst aan de slag gaat en dat hij dan rond een uur of 10 wel een bakkie wil. Prima. Ondertussen gaat Thomas een uurtje sporten, dus ik “bewaak” het fort.

Ondanks dat mijn voorjaarsvakantie net is begonnen, besluit ik om nog even de toets van 3 vwo na te kijken. Net wanneer ik lekker bezig ben, hoor ik voetstappen van de trap komen. “Hoi, hebben jullie toevallig nog wat pannen over?” Vraagt de klusjesman me. Ik ben wat verward. “Eh, kan ik ze daarna nog gebruiken?” Nu kijkt híj me verward aan. “Ja eh ik heb wel wat… ooooh. Je bedoelt dakpannen.” Hij zal me vast ontzettend intelligent vinden op dit moment, haha. In my defense: ik ben druk bezig met het nakijken van het vereenvoudigen van wortelfuncties en wortels kook je in een pan.

Ik weet mezelf enigszins te redden door hem -na 10 minuten zoeken op zolder- een aantal dakpannen te geven. Ha. Hopelijk komt Thomas snel thuis, zodat hij de volgende cryptische vragen kan beantwoorden.

Scènes uit de huwelijksreis!

In februari 2020 gingen Daan en ik op huwelijksreis naar de Azoren. Ik schreef er in totaal 8 delen over! Mocht je het leuk vinden om deze terug te lezen, dan kun je op de titels hieronder klikken of “Azoren” of “Huwelijksreis” intypen bij de zoekbalk. Ik deel nog een paar scènes ;):

Deel 1

Daarna rijden we door naar ons hotel: het Pedras do Mar Resort in Fenais da Luz. Het hotel is heel nieuw en er hangt een heerlijke, rustige sfeer. Onze koffers worden met zo’n sjiek karretje naar de kamer gebracht en we krijgen een rondleiding (haha) in onze kamer. Op bed liggen rozenblaadjes en het uitzicht is heel mooi. Wauw, zo hoort het!

Deel 2

Onze huwelijksreis naar de Azoren! (Deel 2)

Na een tijdje moeten we van ons wandelpad af en komen we op een stuk onverharde weg. Het wandelbord is dramatisch in de berm gevallen, waardoor we niet zeker weten of we rechtdoor of rechtsaf moeten. We gokken op rechtsaf en we klauteren over de weg. Een paar ‘asfalteermachines’ staan er verlaten bij, wij denken dat ze deze weg voor het hoogseizoen af gaan maken. Een kat springt uit de bosjes en loopt gezellig een stukje met ons mee.

Deel 3

Rond lunchtijd smeren we broodjes met pindakaas (hahaha, ik blijf lachen om onze burgerlijkheid).

Deel 4

Het is vandaag Valentijn en we zijn precies een week getrouwd! (Voor in de toekomst is dat vet handig, wanneer alle winkels vol liggen met allemaal valentijnszoetsappigheden ;)) Voor nu is het wel heel grappig om Valentijn mee te maken op onze huwelijksreis! Elk uur van deze dag denk ik wel even terug aan wat we op onze trouwdag op dat moment aan het doen waren ;): Nu begon de ceremonie… we aten nu taart… Onze openingsdans begon nu zo’n beetje! Echt zo fijn om deze herinnering er nu voor altijd bij te hebben!

Deel 5 

Onze huwelijksreis naar de Azoren! (Deel 5)

OMG WAAR KOMEN AL DIE MENSEN VANDAAN?! Bij het ontbijt krioelt het van de mensen en de serveersters lopen af en aan met hartjescakejes. Wat zo’n valentijnsweekend dan betekent voor een hotel, grappig om het verschil te zien! Er zijn veel locals die voor dit weekend naar dit mooie hotel zijn gekomen. Het heeft ook wel weer wat gezelligs! 

Ook deze ochtend doen we rustig aan in het hotel en zwemmen we eerst voordat we echt met de dag beginnen. We hebben straks namelijk de afspraak met goede vrienden om te gaan videobellen! Twee lieve vrienden van ons verwachten namelijk een kindje en ze hebben een mini gender reveal party georganiseerd. Wij zijn er via het videobellen toch een beetje blij, zo bijzonder! De ballon werd doorgeprikt en daar knalde allemaal roze confetti uit, een mooi moment! 

Deel 6

In het hotel aangekomen heb ik zin om naar de spa te gaan. Ons hotel is een resort met spa en het lijkt me leuk om samen een massage te nemen. Daan vindt het ook wel een leuk idee en we trekken onze badkleding aan. In onze badjassen en slippers (zo lopen we elke dag ook naar het zwembad) gaan we eerst langs de receptie om te vragen of we de ‘valentijnsdeal’ zo kunnen doen. Op 14 t/m 16 februari is een duomassage heel goedkoop en dat leek me wel perfect! De andere massages zijn namelijk best wel aan de dure kant.

De receptioniste kijkt ons spijtig aan. “Het personeel van de spa werkt vandaag niet, ze hebben waarschijnlijk van tevoren niet nagedacht dat 16 februari op een zondag valt.” We lachen om de error (we kunnen vast morgen ook nog wel terecht voor deze deal) en besluiten om dan maar gewoon lekker te zwemmen. Alle valentijnsstelletjes zijn weer uitgecheckt en de rust is wedergekeerd in het hotel, chill!

Deel 7

Na de eerste twee kilometer ben ik erachter dat ik ab-so-luut niet terug wil wandelen. Jeetje, wat hebben we nu al veel moeten stijgen én dalen! Bij elke daling telde ik bijna de stappen: dit moeten we dus straks allemaal weer omhoog…. Bij elke helling, bocht, nieuwe helling, bocht, nieuwe helling begin ik een beetje te klagen en ik voel me een klein beetje een zeurpiet. “Sorry hoor… maar dit noemen ze MEDIUM?” Hijg, puf. Daan kan er gelukkig wel om lachen. Aan het zweet in zijn nek zie ik gelukkig dat het hem ook wel de nodige inspanning kost. 

(…)

In het dorpje kijken we een beetje rond en we spreken daarna een taxichauffeur aan. We vertellen welke wandeling we hebben gedaan en hij kijkt ons bewonderend aan. “Dat is knap! Ik woon hier nu 50 jaar en ik heb me er nog nooit aan gewaagd.” Triomf. Pauw 😉

Deel 8

Het was fantastisch! Mocht je op zoek zijn naar een mooie, rustige plek waar je wilt overwinteren… ik zou het overwegen! 

Zo’n huwelijksreis hè, doen mensen dat echt maar één keer? … 😉 

Volg:
Share:

1 Reactie

 1. Gerdiemar
  2 februari 2021 / 8:53 am

  Is me dat even een roman! Over huwelijksblijheid en kattengedrag dwars door elkaar mogen lezen op 1 februari 2021, een dag waarop katten zich nog net zo mogen gedragen als altijd, maar een huwelijk en een huwelijksreis in lockdownstand ongevierd zou moeten worden. Hoe anders, hoe onbevangen, hoe blijmakend was februari 2020. Gek hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge