Terugblik – anekdotes van december 2020

En dan doe je zo je best 😉

De ouders van Thomas zijn gezellig op visite. Nadat we een lekker stukje zelfgemaakte (voor de tweede keer in mijn leven!) appeltaart hebben gegeten, besluiten we om even naar onze trouwlocatie te rijden. Omdat de locatie zich vlakbij het bos bevindt gaan we daarna een kleine wandeling maken. Het is een hele koude dag, maar dat is juist wel heel erg lekker zo tussen de bomen.

Nadat we aan het eind van de dag bij ons thuis hebben gegeten, maken de ouders van Thomas zich klaar om weer naar huis te gaan. De blik van m’n schoonvader valt op het pianoboek met sinterklaasliedjes en vraagt me of ik daar nog even uit wil spelen. Tuuuurlijk. Ik heb niet veel geoefend met deze bladmuziek (hoe vaak speel je nou sinterklaasliedjes als je geen kinderen hebt?), dus ik moet goed m’n best doen om zo min mogelijk foutjes te maken. Dat ging bijna goed.

Terwijl ik de toetsen – zo goed mogelijk- in druk voor het stukje ‘hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer’ krijg ik de opmerking: “nou, dat is eerder een mank paardje.” HAHA, bedankt, bedankt.

Giechelen tijdens het nakijken

Zie hier een paar scènes uit een paar filmpjes die de leerlingen van zichzelf hebben gemaakt terwijl ze worstelen met een Frans mondeling. 😉

“Oke, hier ga ik. O jee. O Jezus, ik heb een kerstboom.” De filmende leerling sist: “Je moet Frans praten!! – Oja, sorry ik ben nerveus. Oké. C’est….. *flinke stilte* ….. gruun.” Giert het vervolgens uit van het lachen. “C’est….. *nog een langere stilte* ….. dans le Kerst.” Nerveuze giechel. “Ik doe eerst wel een ander plaatje.”

(…)

Een leerling heeft duidelijk moeite en wordt steeds roder van kleur. “Blijf ademen!” Hoor ik de filmende leerling fluisteren.

(…)

“Help, ik weet het echt niet. Ik moet even in mijn archief duiken.” Leerling doet vervolgens de ogen dicht en kijkt daarna behoorlijk zen. “C’est bleu.” Filmende leerling: “dat had je al gezegd!!” Paniek is back.

(…)

Een leerling is klaar en slaakt daarna een diepe zucht, gevolgd door een enorm scheldwoord om aan te geven hoe moeilijk dit was. Leerling die hem helpt: “IK BEN NOG AAN HET FILMEN!! – O, eh sorry mevrouw!”

Voortaan ga ik…”

Ik hou van nieuwe gewoontes en vind het altijd leuk om daar dan meteen “extreme uitspraken” over te doen. Herken je dit? Ik kan overigens erg goed omgaan met ‘teleurstellingen’ hoor, ik slaap er echt niet minder om hihi. Ik noem er een aantal! 

“Ik ga voortaan echt elke dag mijn tanden stoken”. Haha ehh nee. Wel vaak als ik net bij de tandarts geweest ben óf wanneer ik weer moet. Heeft iemand de ultieme tip om dit toch structureel te doen? Ik hoor het graag!

“Elke dag voor het slapen gaan een stukje lezen.” Dit hou ik nu al drie dagen vol. Ik ben optimistisch voor de toekomst.

“Ik laat mijn telefoon voortaan beneden als ik ga slapen.” Ook dit lukt ‘al’ drie dagen (en alleen daarom lukt het lezen waarschijnlijk, haha). Neem jij je telefoon standaard mee naar je slaapkamer?

“Ik ga elke avond mijn kleding klaarleggen op doordeweekse dagen.” Nee. Wel vaak in gedachten, maar het ligt eigenlijk nooit klaar. 

“Minimaal twee keer per week wil op de fiets naar mijn werk.” Dit gaat goed! Ik ben wel een mooi-weer-fietser. Tot windkracht 6 wil ik trotseren, maar regen liever niet.

“Elke nacht in slaap vallen met regengeluiden.” Voor mijn verjaardag heb ik een wake-up light gekregen. Elke ochtend word ik gewekt met vogelgeluiden  (HEERLIJK!!), de regen zet ik maar af en toe aan.

“Ik ga elke week in bad.” Hoe blij ik ook ben met mijn bath Bucket, elke week is soms net te veel werk. Eens in de twee weken is realistischer. Het is bijna kerstvakantie, wie weet ga ik dan wat vaker. 

“Elke week wil ik een nieuw liedje op de piano leren.” Had ik deze maar ingezet voor het sinterklaasliedje van laatst. Nee, ook dit lukt niet, maar ik speel wel regelmatig!

Ik ben benieuwd hoe het er over een aantal weken voor staat ;-).

(Dor, ga je hier de komende week op reageren? Ik ben benieuwd hihi. Voor de lezers: Laura heeft deze blog klaargezet.)

Nu al een onvergetelijke Kerst!

Op de groepsapp van mijn schoonfamilie blijkt zich een grote ramp af te spelen. De kunstkerstboom van mijn schoonmoeder heeft het begeven en is dramatisch ter aarde gestort. Enkele glazen ballen en de piek hebben het niet overleefd, zie foto bovenaan haha. We bekronen hem tot ui en gelukkig kan mijn schoonmoeder er erg om lachen. Ze heeft al een actieplan met ducktape en stukjes kurk onder de pootjes ingezet en belooft ons plechtig om na de kerst een nieuwe te kopen, hahahaha. Kerst 2020, wat heb je nog meer voor ons in petto? 😉

Never dull tweets

– Ik kan inmiddels al echt een mooie collage maken van momenten en berichtjes waarin mijn naam verkeerd wordt gespeld. #Dorine #Dorinda #Dorien #Jorinde

– Veel mensen hebben via Spotify hun muziekjaaroverzicht kunnen zien. Zo heb ik gezien wat mijn favoriete liedje was en welke genres ik graag luister. Ook heb ik geleerd dat de Efteling één van mijn favoriete artiesten is, hahaha. #Spotify

– Wat is erger? Het feit dat ik een halve chocoladereep aan het wegwerken ben, of mijn gebrek aan discipline door steeds de reep weg te leggen (dichtmaken enzo) en hem vervolgens weer te halen? Of misschien wel het gebrek aan schuldgevoel.. 😉 #nomnomnom 

– Als ik morgen nou eens héél boos word, dan wordt mijn gezicht misschien een beetje paars. #paarsevrijdag #geenpaarsekleding

– Ik geloof niet dat ik de ijstijd zou overleven. #dekentje #sloffen #badjas #overgewoneklerenheen #heeerlijk

– (Gefilmde) Franse mondelingen nakijken: het beschrijven van plaatjes, in dit geval personages. Leuk hoe ze creatief ‘ogen’ proberen te vertalen in het Frans: “euyes”, “oock”, “les… eh.. ógèn.”

– Mijn rekenmachine ligt naast mijn telefoon. (Als docent Frans gebeurt dat natuurlijk wat minder vaak dan Dorinde, die docent wiskunde is). Ik heb zojuist geprobeerd WhatsApp te openen op mijn rekenmachine.

– Vanmorgen had ik bijna chilipoeder in m’n Brinta gegooid in plaats van kaneel. #nogevenwakkerworden #zalmetchilipoedergoedlukken

– Love Actually, je hebt het al 1000 keer gezien en nog steeds krijg je giechelbuien om Hugh Grant wanneer hij heel awkward naar Nathalie zwaait en dan “pathetic” mompelt. #kerstavond

Totaal verkeerd ingeschat

Het is tweede kerstdag (ha, had je nu het liedje Flappie in je hoofd?) en we zijn aan het dineren. We hebben preisoep, huisgerookte zalm, aardappeltorentjes, spruitjes, venkel en heerlijke toetjes. Lekker!

Aan tafel wordt een verhaal verteld. Tijdens het verhaal begint Thomas steeds moeilijker te kijken. Laura, die tegenover Thomas zit, ziet zijn blik en begint het verhaal te verduidelijken. Na een aantal zinnen van Laura knikt Thomas. “Ja, dat weet ik allemaal wel, maar er zit een graatje tussen m’n tanden!”

Puzzelmelange

Dorinde speelt de app De Slimste Mens op haar telefoon en als een ware quizmaster vuurt ze de vragen op ons af. Ik luister zelf met een half oor, omdat ik bezig ben met een kruiswoordpuzzel. Mam doet wel fanatiek mee en weet veel antwoorden. Op een gegeven moment moet ik op de kruiswoordpuzzel het woord voor ‘vleesnat’ invullen. Ik weet dat het ‘jus’ is, maar ik spreek eerst het woord ‘vleesnat’ met een vies stemmetje nog even hardop uit. Precies op het moment dat mam ‘klaproos’ antwoordde op een vraag van Dor. Het resultaat is dat Dor ‘klapnat’ invulde en daarna in lachen uitbarstte, haha!

Onze video’s in december 2020!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    9 december 2021 / 9:08 am

    Mensenlief, wat hebben jullie er weer een werk van gemaakt via woorden, via video…
    Alleen ehm, de muziek achter de video’s klinkt niet sints of kersterig, daar had bijvoorbeeld het manke paardje ook prachtig geklonken🤗😜.
    Jullie leven vereeuwigd, zo knap gedaan, zulke warme herinneringen vastgelegd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge