Terugblik – anekdotes van juli 2021 (deel 1 van 2)

De blog werd zo lang, dat we hem even in tweeën hebben geknipt!

Domme Dirk

“Hallo! Heb je een minuutje?” Een buurvrouw van een paar huizen verderop staat buiten en ze wenkt me. Ik loop naar haar toe en ben benieuwd wat er aan de hand is. “Ik was een paar dagen geleden in mijn tuin aan het werk. Het was heerlijk weer en ik was wat bladeren en takken aan het opruimen. Ik vond het daarom ook wel makkelijk om de deksel van mijn kliko open te laten.” Grappig, ik ben benieuwd waar ze naartoe wil met dit verhaal. “Toen ik even naar binnen ging, hoorde ik daarna een hard geluid in mijn tuin.” Ze begint te lachen. “Een van jouw katten zat eerder op de schutting en wilde op de kliko springen.” Ik begin ook te lachen. Het zal toch niet hè.. “Blijkbaar had je kat niet goed gezien dat de kliko open stond, want hij was er zo in beland. Vervolgens klapte de deksel ook nog dicht.” Ze moet weer erg hard lachen. “Hij keek me heel verschrikt aan toen ik hem redde uit zijn situatie.” Na een kort interview weet ik zeker dat het Dirk was. Wat is het toch ook een ui af en toe, haha!

Mochten we hem ooit nog een keertje kwijt zijn (afkloppen!), dan moeten we ook de kliko’s maar niet overslaan in onze zoektocht.

“Dat regel ik wel even”

“Laura, dat hoesje kan echt niet meer hoor.” Al maanden benoemen zowel Daan als Dorinde de armoedige staat van mijn telefoenhoesje. Ze hebben een punt, zeker wel! Het boeit me alleen niet genoeg… 😉

Afgelopen zaterdag zat ik met een vriendin en ‘de vrijgezel’ in één auto tijdens het vrijgezellenfeest van een vriendin. Ik reed, er was file en ik vroeg mijn vriendin om even stiekem de anderen op de hoogte te houden. “Gebruik mijn telefoon maar even.”

Nou, dat heb ik geweten. “Omg, we gaan nú een nieuw hoesje bestellen. Welke telefoon heb je? Welke kleur vind je leuk? Groen? Oké. Je krijgt deze, goed?? Ik stuur je wel een tikkie.”

En jahoor, mijn nieuwe hoesje is top. Bedankt allemaal!

Mega spannend potje

Ik ben een potje aan het kwartetten met Thomas en Laura en voor Thomas is het heel lang geleden. “Thomas, heb jij in de categorie voedsel de” .. “Nee!” Roept Thomas triomfantelijk. Laura kijkt hem aan. “Nu weet ik dus dat Dor ze allemaal heeft he?” Kwartetten met z’n drieën is al niet zo spannend, dat hoeft niet per se nog makkelijker, haha!

Een paar beurten later vraag ik aan Thomas een kaart. “Heb ik!” Vervolgens krijg ik echt een compleet andere kaart. “Mooi, die zocht ik al!” Roept Laura.

We hebben het bij één potje gehouden, hahaha.

NIET tevreden

Daan en ik staan in de rij bij de Praxis om onze nieuwe voordeur op te halen. Yes, vaarwel lelijke voordeur! We moeten even op onze beurt wachten, omdat er een man voor ons bij de servicebalie staat. Geen probleem, de mensen achter ons moeten zo ook even op ons wachten.

De man voor ons heeft blijkbaar wél een probleem. Met een houten bloembak. Blijkbaar zat er ooit een nietje in, waardoor er een minuscuul gaatje in zit. De vrouw achter de kassa kan er weinig mee en roept haar manager erbij. De manager komt al snel aangelopen en de man van de bloembak doet opnieuw zijn verhaal. De manager duikt met zijn neus bijna in de bloembak om het gaatje te zien. “O ja, ik zie hier een stipje! Tja, wat zullen we hier mee doen? Ik kan je een euro geven ter vergoeding?”

En zo geschiedde.

Ik heb de deur helemaal nagekeken of ik er nog een euro uit wist te slepen. Geintje natuurlijk, dat heb ik niet gedaan.

Goed verhaal

Ik ben de vaatwasser aan het inruimen en ik kijk ondertussen naar een oude aflevering van 1 tegen 50 op Videoland. Daan houdt niet zo van spelquizzen, zelf vind ik het wel leuk. Nu hij gezellig met een vriend naar de bios is, neem ik het ervan!

Wanneer de aflevering is afgelopen, zegt Caroline Tensen: “dit is het einde van de aflevering, volgende week mag je weer verder!” Ik gniffel in mezelf: zo grappig dat ze op TV doen alsof ze echt een week tussen de opnames hebben. In werkelijkheid nemen ze natuurlijk meerdere shows tegelijk op, net als Lingo.

Wanneer de volgende aflevering daarna automatisch start, kijk ik verbaasd naar het gezicht van Caroline Tensen. “Goedenavond dames en heren, u denkt vast: wat zijn die fillers mislukt! Ik ben afgelopen week gevallen met mijn e-bike.”

Oke, tot zover mijn theorie, hahaha.

(Latere update: Bij de volgende aflevering bleek mijn theorie gelukkig toch wel te kloppen, maar ik moest zo lachen om mijn triomfantelijke gegrinnik… Blijkbaar had ik net een laatste aflevering van een draaidag te pakken. ;))

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    29 augustus 2022 / 7:21 am

    Juli 2021, juli en jullie. Was me dar even een andere tijd dan jullie in juli 2022! Of duikt Dirk nog in kliko’s en kijken jullie dezelfde tv series om maar wat te noemen?
    Genoeglijk maandagneverdullleesbegin was het….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge