Stoffig imago

Samen met mijn vriend zit ik in de bieb. Hij volgt sinds september ook weer een opleiding, dus we studeren nu regelmatig samen. Much better. We schuiven aan bij de studietafels en daar valt mijn blik op de huisregels die op de muur zijn geplakt. Terwijl ik mijn spullen uit mijn tas haal, lees ik de regels door. Niet roken in de bibliotheek. Eten mag, maar maak geen rommel. U kunt hier gratis internetten. Precies op het moment dat ik lees over het verzoek om stil te zijn bij de studieruimte, beuk ik keihard mijn thermosfles tegen de tafel. Perfecte timing.

Een uurtje later loop ik naar beneden naar het toilet. Op de terugweg word ik aangesproken door een mevrouw die staat te klunzen bij het betaalapparaat. “Mevrouw, mag ik u wat vragen? U werkt hier en ik begrijp dit apparaat niet. Kunt u even helpen?” Ondanks dat ik inderdaad geen jas aanheb en daarbij best aangezien kan worden voor medewerker, vind ik het toch niet echt een compliment. De bibliotheek heeft wat mij betreft toch een ietwat stoffig imago, haha. “Oh, ik werk hier niet hoor” – laten we dat even rechtzetten – “maar ik weet wel hoe het apparaat werkt.” De vrouw is me dankbaar en ik vervolg mijn weg naar boven. Ik krijg toch stiekem wel de neiging om een regel toe te voegen aan de huisregels. Medewerkers kunnen worden herkend aan hun naamkaartje. Toch doe ik het maar niet – bij vandalisme wordt immers de politie ingeschakeld.

Volg:

4 Reacties

 1. 16 oktober 2017 / 7:30 am

  Haha, ik kan me voorstellen dat dat niet helemaal als een compliment voelde 😉 Zoiets is me ook weleens in de supermarkt overkomen. Toen vroeg ik me ook af of mijn kleding dan echt zó erg op de Albert Heijn-jasjes lijkt…
  Romy schrijft over.. Morning pages | 12 tips voor vrolijke schrijfopdrachten

 2. Gerdiemar
  16 oktober 2017 / 8:20 am

  Maar waarom en waarvoor hangt er een betaalautomaat in de bib?

 3. Barbera
  16 oktober 2017 / 11:37 am

  Ik moet toch eens vragen aan de mensen om me heen of ik er stoffig uitzie. Ik werk nl. in de bieb!!!! (als vrijwilliger, scheelt dat).

 4. Dorinde
  17 oktober 2017 / 9:41 am

  Hihi, ik hoop dat je het met een grote korrel zout neemt 😉 Ik hou van de bibliotheek, ben er vaak te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge