Sleutelstress

Waaaar is de sleutel? Een vrij veelvoorkomend thema in huis. Onze voordeur en achterdeur hebben een andere sleutel en van de achterdeur hebben we er niet zo veel. Het komt dan ook best vaak voor dat de katten héél graag NU naar buiten moeten voor een dringende afspraak (onder de boom zitten, of een uitgebreide wassessie één meter vanaf huis), terwijl er dan geen sleutel in de deur zit. Hangt ‘ie bijvoorbeeld gezellig bij het bosje in de voordeur. De sleutels hier in huis zijn geloof ik allemaal in samenwerking met mijn stappenteller.

“Dor, weet jij waar de autosleutel is?” Op zich hebben we gewoon een standaardplek waar we de sleutels bewaren en dat werkt ook prima. Het is dus vooral zo dat ik vaak net misgrijp: ik wéét wel waar de sleutel is, hij ligt alleen niet waar ik hem nu het liefste wil hebben. Nou, dat is nu absoluut niet het geval. Op álle mogelijke plekken ligt de autosleutel niet. “Jij was toch zelf voor het laatst met de auto?” Thomas knikt en gaat dit keer maar voor de reservesleutel. “Doei!” Ik kijk nog eens rond in huis en besluit om het straks nog maar te proberen.

Een uurtje later loop ik naar de keuken om soep te gaan maken. Ik pak een snijplank, zet de waterkoker aan en loop dan naar de plek waar we de groentes bewaren. Drie keer raden. De autosleutel ligt heerlijk tussen de uien en aardappels. Serieus, hoe dan? Dan zie ik de tomaten die Thomas vanmorgen bij de supermarkt heeft gehaald. Aaaah, iets té uitgebreid de boodschappen uitgepakt dus ;-).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    17 maart 2021 / 7:50 am

    Voor de katten zou een kattenluik grandioos zijn.🐺🐺 Geen deursleutel meer nodig, hetgeen–I know– het sleutelprobleem an sich niet oplost.
    Een leuk sleutelkastje ophangen? Dan natuurlijk niet de uien/piepers aanzien voor sleutelkastje🧅🧄😜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge