Rover op avontuur

Het is de maandag na de voorjaarsvakantie. Ik ben altijd vrij op maandag, dus in principe heb ik nog steeds vakantie. Toch heb ik wel weer dat gevoel van gezonde tegenzin. Het komt vast ook door al het online lesgeven. Het klinkt lekker, soms is het dat ook, maar eigenlijk kost het veel meer tijd dan het huis-tuin-en-keuken lesgeven. Omdat mijn school zich nog moet voorbereiden geven wij de eerste week na de voorjaarsvakantie nog online les. De week erna gaan de leerlingen weer deels naar school. Ik ben benieuwd hoe dat gaat bevallen.

“Heb jij Rover gezien?” Thomas loopt naar buiten met dé lok truc: kattensnoepjes. Dirk rent van boven naar beneden om zijn snoepje op te halen, maar Rover is nergens te bekennen. Hmm. Vorig jaar heeft Dirk al een avontuur gehad door een paar dagen weg te blijven, dus erg relaxt vinden we dit nu niet. De snoepjes werken eigenlijk altijd wel (oh, ze zijn zo makkelijk). Bovendien heeft Rover ook nog niet gegeten, terwijl hij daar normaal ook van smult.

Die avond gaan we voor de avondklok nog even een rondje lopen. Ook maak ik een beginnetje van mijn fietstocht die ik die middag heb gemaakt. Soms rennen ze heel stiekem achter ons aan als je wegfietst of loopt, heel irritant. Wie weet is hij nu een stuk achter ons aangekomen. Helaas, ook na deze zoektocht kunnen we hem niet vinden. Hij is één of twee keer eerder een nachtje weggebleven in de zomer, maar dan hadden we hem wel ’s nachts nog ergens in de bosjes gezien. Hopelijk verschijnt hij morgenochtend!

Tegenwoordig ga ik vaak iets eerder boven, zodat ik in bed nog even kan lezen. Wanneer ik net geïnstalleerd ben, hoor ik de deurbel. Oh god, de politie komt verte.. nee wacht, daar is de politie niet voor. Wanneer Thomas de deur opendoet, hoor ik de stem van een lieve buurvrouw twee huizen verderop. “Ja hoi, zijn jullie een kat kwijt?” Yes! Thomas loopt met haar mee en komt even later terug met Rover. Gelukkig! Laura zei het mooi: ze laten jullie maar wel mooi zien welke dingen echt belangrijk zijn.

En inderdaad, de tegenzin van het weer moeten werken is nu ineens een stuk minder belangrijk ;-).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    3 maart 2021 / 8:21 am

    Ongerust zijn maakt alles wat aanvankelijk de aandacht opeist stukken kleiner. Het brein werkt maar raar.
    Rover wilde kennelijk groots en meeslepend leven? Op de foto ligt ie van ‘zo, ik heb jullie mooi te pakken gehad en nu rek ik me’ lekker relaxed uit’.
    Sterkte met je weer wijden aan de lessen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge