Als er in een restaurant iets met truffel op de kaart staat, neem ik dat bijna altijd. Ik durf nog niet te zeggen of ik het lekkerder vind dan geitenkaas, maar dat laatste staat wat vaker op het menu. Bij de Xenos waren laatst de oliën in de aanbieding, waaronder de truffelolie! Ik kocht er 2 voor €3,-. Natuurlijk moesten we die uitproberen. Ik maakte risotto met truffelolie. Stukken goedkoper dan echte truffels, maar de smaak van truffel is echt duidelijk aanwezig. En dat terwijl er eigenlijk maar 0,2% truffelaroma inzit. Ben benieuwd of ze het in restaurants ook gewoon met zo’n olie bereiden.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 200 gram risotto
- Glas rode wijn (we hadden geen witte en dit was ook heul lekker)
- Bakje champignons
- 500 ml Bouillon
- Ui
- Knoflook
- Citroen
- Parmezaanse kaas
- Truffelolie
- Tijm
Hoe maak je het klaar?
Verhit de truffelolie in een koekenpan en fruit daarin een ui en een teentje knoflook. Doe daar vervolgens tijm en citroenrasp doorheen. De citroen kun je best weglaten, maar ik vond het wel echt een toegevoegde waarde hebben! Doe hier vervolgens de rijst bij en het glas rode wijn. Wacht tot het vocht wat is verdampt. Vervolgens doe je er steeds een scheut bouillon bij, beetje bij beetje. Ondertussen bak je in een andere pan de in stukjes gesneden champignons. Zodra de rijst en de champignons klaar zijn, gooi je ze bij elkaar in de pan waar de rijst in zit. Rasp wat parmezaanse kaas erboven, doe er wat citroensap doorheen en voeg nog een klein beetje truffelolie toe. Zet het vuur uit en eet smakelijk!
1 Reactie