Recept: rodekool stamppot met pecannoten

Recepten van anderen uitproberen is misschien nog wel leuker dan zelf recepten bedenken. Dit recept kreeg ik van mijn oma toegestuurd en is echt een aanrader! Oma’s stamppot. Sowieso zijn alle producten waar ‘oma’s’ voor staat fantastisch: oma’s cake, oma’s appeltaart etc. In elke ijswinkel zul je wel een smaak vinden waar deze term voor staat, moet je maar eens opletten! De stamppot zou ik overigens niet als ijsje eten ;).

Wat heb je nodig?

 • 1 kilo aardappelen
 • 500 gram rode kool met appel (pot of diepvries)
 • crème fraîche
 • pecannoten
 • 500 gram gehakt
 • paneermeel
 • roomboter
 • peper en zout

Schil de aardappelen en kook ze voor 20 minuten. Rul ondertussen het gehakt en verwarm de rode kool in een andere pan. Doe het gehakt in een ovenschaal en schep de rode kool hier bovenop. Strooi er stukjes pecannoten overheen. Stamp de aardappels fijn, voeg daar de crème fraîche, peper en zout aan toe. Schep de aardappelpuree in de ovenschaal en strooi paneermeel erover heen. Doe een klein beetje roomboter op het paneermeel. Zet de schaal net zo lang in de oven (200 graden) totdat de bovenkant mooi bruin is geworden. (Bij mij duurde het ongeveer 25 minuten).

Ik kocht nu trouwens een pot rode kool waar al appel in zat, maar je kunt ook een pot rode kool kopen en zelf appel toevoegen. Snijd in dat geval twee tot drie appels in ringen en bak deze kort.

Oma, bedankt voor dit heerlijke recept!

Volg:

3 Reacties

 1. gerdiemar
  30 april 2017 / 8:38 am

  Dat het gesmáákt mag hebben! Je kunt ook nog variëren door bv de pecannoten af te wisselen met walnoten. En ook al zit er al appel in het pak of de pot rode kool, dan is een extra verse appel erbij (gebakken in ringen) ook nog extra lekker. Mocht je de puree liever aanmaken met opgewarmde melk i.p.v. crème fraîche, ook prima. (Het is een recept voor 4 personen)
  Leuk hoor dat je oma ‘gerdiemar’s’ recept in je neverdullblog opnam, dat ‘feelt goed’. Zal het zelf ook weer ‘s bereiden….

 2. 1 mei 2017 / 3:46 pm

  Ziet er lekker uit!

 3. Dorinde
  1 mei 2017 / 5:09 pm

  Echt een aanrader, heel makkelijk om te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge