Recept: Pasta Barbapapa

Ik hoor je denken. Pasta barbapapa. Wat bedoelt ze daar nou weer mee? Vroeger (en misschien tegenwoordig ook nog wel hoor!) had je het tekenprogramma barbapapa. Als je niet meer weet hoe ze eruit zien, moet je maar eens googelen. Als je goed kijkt, lijkt hun vorm een beetje op een aubergine, haha. De zus van m’n vriend had het daar wel eens over, dat ze pasta barbapapa hadden gemaakt. Daar bedoelde ze dus pasta met aubergine mee, super grappig. Sindsdien noemen wij het ook zo. Een heerlijk vegetarisch gerecht die je echt een keer uit moet proberen! Dit recept komt trouwens uit het Jamie Oliver Italy kookboek.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 aubergine
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • rode wijnazijn
  • bruine suiker (2 theelepels)
  • Parmezaanse kaas
  • basilicum
  • oregano
  • spaghetti
  • peper en zout

Hoe maak je dit klaar?

Snijd de aubergine in blokjes, doe ze in een koekenpan samen met de oregano en bak dit ongeveer 15 minuten. Snijd 2 tenen knoflook in plakjes en voeg deze toe. Voeg ook twee theelepels bruine suiker toe. Laat dit even bakken. Voeg vervolgens bascilicum. Na twee minuten voeg je wat rode wijn azijn toe. Laat dit ook heel even bakken. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, peper en zout toe en laat dit nog 15 tot 20 minuten pruttelen totdat de saus wat dikker is geworden. Ondertussen kook je de spaghetti. Mix het door elkaar en klaar!

Dit gerecht is m’n favoriete pasta gerecht, moet je echt een keer uitproberen! Meestal houden we nog wat over van dit recept en dan is het ook heel lekker om het de dag erna als lunch mee te nemen.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge