Recept: Gezondere perencake

Op 14 februari was het Valentijnsdag en dus besloot ik mijn vriend te verrassen met een home-made perencake. Ik had hem een kaartje gegeven met daarop twee peren:

We make a perfect pear

Dus het leek me zeer toepasselijk om daarbij een perencake te maken. Wat heb je nodig?

  • 2 peren
  • 2 eieren
  • 100 gram havermeel (je kunt hiervoor havermout malen in een keukenmachine/blender)
  • 50 gram havermout
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels honing
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • handje ongezouten noten (ik gebruikte paranoten van de Lidl)

Verwarm de over voor op 180 graden. Meng de droge ingrediënten in een kom (havermeel, havermout, kaneel en bakpoeder). Smelt 50 gram boter in een bakje in de magnetron en voeg dit ook toe. Voeg ook de eieren toe. Schil 2 peren en prak één ervan met een vork of gooi hem in een keukenmachine. Voeg toe aan het mengsel. Hak de noten fijn en voeg ook deze toe. Pak vervolgens een cakevorm en bekleed deze met bakpapier. Schep de mix (die inmiddels als het goed is nu een soort van egale massa is geworden) in de bakvorm. Snijd de peer die over is gebleven in dunne stroken. De helft hiervan snijd je in kleine blokjes en meng je door het beslag heen. De rest van de stroken leg je bovenop het mengsel. Bak de cake in 35-40 minuten gaar.

Het lijken veel ingrediënten (bah), maar veel zal je wel in huis hebben. Wij hebben in ieder geval altijd eieren, havermout, honing, kaneel, bakpoeder en noten in huis. Ik hoefde dus alleen nog maar peren en roomboter te kopen.

Eet smakelijk 🙂

Volg:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge