Persoonlijk: minder alcohol drinken

(De nacht van Eerste Paasdag). Zwetend word ik wakker. Jeetje, wat voel ik me beroerd! Ik strompel naar de wc en ga vervolgens op de bank liggen. De minuten verstrijken en ik blijf misschien wel een half uur liggen. Mijn voeten op het zachte schapenvachtje. Gisteravond heb ik zo’n vijf glazen alcohol gedronken (veel voor mijn doen!) en ik ben kotsmisselijk. Meteen voel ik: dit wil ik niet meer. 

Inmiddels zijn we ruim twee weken verder en ik heb sindsdien geen alcohol meer gedronken. Op Kos heb ik wel risotto gemaakt, waarbij ik de rijst in wijn heb laten koken. Toen ik vervolgens een hapje proefde, dacht ik: oja, nu is een glaasje wijn er wel lekker bij. Ik nam een slokje en mijn gezicht betrok direct. Ik stelde mezelf de vraag: vind ik dit een toevoeging? Nee. Vind ik spa rood nu net zo lekker? Ja, misschien nog wel lekkerder. Ik heb de wijn weer weggegooid. Zonde misschien, maar ik voelde me er goed bij!

Omdat mijn vriend het wel lekker vond om op vakantie af en toe een biertje te drinken, bestelde ik voor de gein eens een alcoholvrij biertje. Toen ik nog vaker bier dronk (en dan het liefst donker speciaalbier!), vond ik de smaak van maltbier niet zo lekker. Nu kon ik de smaak juist wel waarderen!

Voor mezelf heb ik dan ook de volgende afspraak gemaakt: ik ga alleen drinken als ik het echt een meerwaarde vind. Een goed wijntje in een fijn restaurant bijvoorbeeld, of op een verjaardag met vrienden. Wanneer ik echter net zoveel trek heb in een ijsthee als in een glaasje rosé, is de keuze voor mij nu simpel. Met dat casual drinking wil ik stoppen. Het was ook zo’n gewoonte geworden! Weekend? Oh, even een drankje. Zware dag gehad? Ik neem even een borrel. Chille dag gehad? Vieren met een wijntje. En met de nodige versnaperingen erbij natuurlijk ;). Deze blog helpt me dan ook om hier wat meer bij stil te staan. Uiteraard wil ik mezelf nergens op vastpinnen, maar voor nu voel ik mij hier goed bij. Hoe saai en ongezellig het misschien ook is. Dat zwetend wakker worden wil ik echt niet meer! Tenzij ik op de Bahama’s lig uiteraard ;).

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    4 mei 2017 / 7:44 am

    Grenzen. Disciplines. Grenzen overschrijden. Disciplines overboord. Alleen dàn kun je voor jezelf bepalen en met jezelf afspreken: oké, ver is ver genoeg en genoeg is genoeg. Steengoed immers dat je het ‘teveel’ ervaren hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge