Op vakantie met z’n drietjes! Een weekje naar Kördorf – Dag 1 vakantie Duitsland 2022

Op naar Duitsland!

Afgelopen week zijn wij op vakantie geweest met Aukje. Dit is de tweede vakantie voor Aukje (in juli zijn we al een week naar Texel geweest), maar wel de eerste keer naar het buitenland én alleen met papa en mama. Het was geweldig! 🙂

Maandag 3 oktoberde heenreis en aankomst in Kördorf.

We besluiten om pas in de ochtend de spullen te pakken, aangezien je met een baby nog zoveel zooi nodig hebt totdat je vertrekt. Een heerlijk zen idee! Terwijl Aukje rond 8 uur haar eerste slaapje doet, vliegen Daan en ik door het huis om alles in te pakken. We gaan voor het eerst met de Volkswagen Arteon op vakantie, dus het is even passen en meten. Zelfs de triptrap past er uiteindelijk in, ideaal! Credits voor Daan z’n inpakskills trouwens hoor, hahaha. Ik heb dat inzicht écht niet.

Rond 11:15 vertrekken we uiteindelijk, prima! Daan is niet zo lekker, dus ik ga vandaag rijden. Gelukkig hou ik van autorijden en vind ik dit geen straf, zeker niet in zo’n luxe (patser)bak hahaha.

Voor de grens bij Arnhem stoppen we een keertje om Aukje te verschonen, naar de wc te gaan, koffie te halen en te lunchen. Bij het tankstation is er zo’n “2theloo” toilet, maar het poortje doet het niet. Iedereen worstelt zich onder het poortje door, de mensen met lange benen kunnen er net overheen stappen. Wij staan bij het verschoningskussen en ik hoor mezelf tegen iedereen zeggen: “het is kapot, u kunt er wel onderdoor. Zet ‘m op!” Dit levert hele grappige scènes op, haha. Vrouwen die hun mannen aanmoedigen, mensen die bijna vast komen te zitten, maar ook mensen die met een stálen gezicht over het poortje heenstappen, haha.

Aukje heeft al zo’n 5 dagen niet gepoept en uiteraaaaard heeft ze nu een volle luier. Ze kijkt ons stralend aan en we vinden het stiekem wel heel grappig!

In de auto krijgt Aukje een flesje gekolfde melk en we zijn heerlijk zen! Er is bijna geen file en we kunnen lekker doorkarren. Daan voelt zich gelukkig al wat beter.

Tussenstop voor de Duitse grens

Rond 17:00 komen we aan bij ons appartement. Het is gelegen op een heel mooi boerenerf, ergens in the middle of nowwhere. We laden de spullen uit en ik blijf met Aukje in het huisje, terwijl Daan naar de supermarkt gaat voor de eerste boodschappen.

Nadat ik een tijdje met Aukje heb gespeeld en de spullen ondertussen een beetje heb opgeruimd, kijk ik op mijn telefoon. Een gemiste oproep van Daan. Oei, hij belt mij niet heel vaak – wat kan er zijn? Ik bel hem terug en hij vertelt lachend dat alles gesloten is, blijkbaar is het een feestdag vandaag! (De dag van de Duitse eenheid, de hereniging van Oost- en West-Duitsland.) Hahaha, hebben wij weer. Gelukkig is er wel een tent open waar ze pizza/patat/Indiaas eten verkopen. Na een halfuurtje komt hij thuis met een lading vol eten, top!

Wachten op het eten en ondertussen een beetje uitladen

Na het eten leggen we Aukje in bed en kijken we op de heerlijke bank een serie (we zijn Grey’s Anatomy vanaf het begin aan het kijken) en gaan we rond 22:00 naar bed. Welterusten!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    10 oktober 2022 / 8:49 am

    Wat een blije vakantieblog, zo knap dat jullie ondanks inpakdrukte, uitlaaddrukte, gesloten supermarkt zó ZEN blijven, plezier hebben. Kenknogwatvanlere😜🌻🍀. Middleofnowhere-accommodatie die op de foto’s een knuffelig interieur toont. Lekker warm huisje? Omgeving mooi?
    Wat weer een dierbare foto van jou, Daan en Aukje, grootogige mooie Aukje!
    Goede reis huiswaarts vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge