Ook wij gingen naar Duitsland!

Op het erf van de vakantiewoning stond een paard

We zijn inmiddels al op veel plekken binnen Nederland op vakantie geweest, dus het leek ons leuk om naar het buitenland te gaan. We zitten bijna altijd in een huisje van Airbnb, dat vinden we fijner dan een hotel. Zéker met baby! Zonder baby hadden we wat minder eisen aan onze vakantiewoning, maar nu is het toch wel fijn om bijvoorbeeld een plek te hebben voor het campingbedje. En dat je niet te veel trappen op hoeft te sjouwen met de kinderwagen, etc. Toen we er bij het zoeken naar een leuke plek niet helemaal uitkwamen, besloten we dan ook om naar precies dezelfde plek te gaan als Laura, Daan en Aukje. Perfect! Een paar dagen nadat zij weer thuiskomen, zouden wij hier vertrekken. En het mooie is nog: we kunnen nog annuleren terwijl zij daar al zitten, haha! Al snel bleek dat dat absoluut niet nodig was, het was een topwoning op een mooie locatie. Ideaal!

Terwijl Laura op de blog uitgebreid verslag deed van hun vakantie, konden wij dat direct toepassen op onze uitjes.

We vertrokken op zaterdag rond lunchtijd, omdat we thuis nog alles moesten inpakken en Marthe eerst hier wilden laten slapen. Ook hebben we het fruithapje nog thuis gegeven. De heenreis ging super goed, Marthe vond het ook allemaal wel prima. Pas de laatste 20 minuten moesten we wat fanatieker liedjes met haar zingen, hihi. We werden vriendelijk ontvangen door de eigenaresse, die ons rondleidde in het huis. Het kwam ons door de foto’s al héél bekend voor. Terwijl Thomas wat boodschapjes haalde (bij ons was de supermarkt wél open), zorgde ik voor Marthe en pakte ik de eerste spullen alvast uit.

Op zondag hebben we in de ochtend een wandeling gemaakt vanuit het huis. We skipten de church of fear (brrr), maar genoten van de mooie natuur en het bos. In de middag gingen we naar het mooie plaatsje Nassau, waar we een ijs’je’ hebben gehaald. Het viel ons op dat er mega veel ijswinkels te vinden zijn in deze streek!

In Nassau, een heel mooi stukje langs het water!

Op maandag hebben we in de ochtend weer gewandeld en zijn we in de middag naar Limburg an der lahn gegaan – op aanraden van de boekjes en Laura en Daan. Bij de ochtendwandeling zouden we naar een ruïne lopen. Waar we hier in Nederland best wel verwend zijn met allerlei ‘paaltjesroutes’, gebruikten we nu google Maps om de route te vinden. “Bestemming bereikt.” Huh? Haha! We moesten best wel lachen toen we bij een kaal grasveldje waren beland. Geen ruïne te zien. Het was inmiddels best wel warm en we hadden er best een tochtje door de bergen op zitten. Ik was dan ook even bang dat we nog een heel stuk verder moesten lopen, maar gelukkig zagen we de ruïne achter de bomen. Na de middagslaap vertrokken we naar Limburg an der lahn, een heel mooi plekje met typische huisjes. Ik blijf het altijd wonderlijk vinden dat de wereld er op een paar uur rijden zó anders uit kan zien dan thuis.

In Limburg an der lahn.

Op dinsdag zijn we na de ochtendslaap naar Koblenz gereden, drie kwartier langs alle haarspeldbochten. Ik merk dat ik autorijden sinds de zwangerschap al minder fijn vind (ineens zie ik óveral gevaar, haha. Ik hoop dat dit op den duur minder wordt), maar met deze bochten ben ik helemaal blij dat Thomas rijdt. Het is een grote stad, zeker vergeleken met de gehuchtjes waar we nu steeds doorheen gereden zijn.

Zeeën van ruimte om te spelen!

Op woensdag zijn we weer naar huis gereden, we deden er door wat files wat langer over dan de heenweg. Geen punt voor ons en voor Marthe, de vrolijkste baby die er is 😊. We hebben weer genoten!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    24 oktober 2022 / 7:25 am

    Herfstvakantie genieten op een aantal uren afstand van het thuisgenieten is zo te lezen Genieten. Wat fijn dat deze oktoberdagen jullie dát bracht wat loskomen en je vrij voelen betekent. Mooie blije foto’s erbij…..en nu maar weer er vol energie tegenaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge