Onze verbouwing! (Deel 1)

Ondanks dat we heerlijk in ons huis wonen, kriebelde er wel altijd iets om nog te gaan verhuizen. Dichter bij het bos wonen, een nog iets meer bijzonder huis… Funda schoot regelmatig langs in mijn bezochte websites.

Toen we na een tijdje concludeerden dat we ons droomhuis absoluut niet gaan vinden voor het geld dat we er aan uit willen geven, opperde Daan voorzichtig: “we kunnen ook verbouwen?”

Ik moest er even over nadenken: wilde ik dat wel? Blijven we dan ‘definitief’ hier wonen? Subtiel begon hij de ideeën te schetsen: woonkeuken… kamer en suite deuren… Efteling sfeertje ;). Langzamerhand begon het in mijn hoofd ook meer beeld te krijgen.

Na een goede boswandeling hakten we de knoop door: laten we er voor gaan!

In deze eerste verbouwblog deel ik de tijdlijn van onze verbouwing, van begin tot eind: hoe komt zoiets tot stand? Leuk als je nieuwsgierig bent en misschien ook wel inspirerend voor eigen plannen ooit?

Onze verbouwplannen: we krijgen voor een erker, achter een uitbouw en een compleet nieuwe keuken. Tussen het woongedeelte en de keuken plaatsen we en suite deuren, waardoor we dus 2 aparte ruimtes creëren!

November 2020

Daan gaat langs bij de hypotheekadviseur om te praten over onze plannen. Zelf heb ik oudergesprekken en kan ik helaas niet mee. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk wat onze financiële mogelijkheden zijn. Zonder al te veel in detail te treden: we willen graag niet te veel eigen geld in de verbouwing stoppen, maar zo veel mogelijk meefinancieren in onze hypotheek. Er zijn een paar opties mogelijk en dat blijkt gelukkig zeer haalbaar, fijn!

December 2020

De aannemer komt langs om onze plannen te horen. We hebben de aannemer gevraagd die ook dezelfde verbouwing bij onze buren heeft gedaan, wel zo praktisch! We hebben alleen maar goede verhalen gehoord, dat is de beste reclame. Hij vindt onze plannen leuk, geeft advies, maakt foto’s en belooft om gauw met een offerte te komen. Spannend!

(…)

De offerte is binnen! We krijgen enorm uitgebreide bijlagen in de mail en we storten ons op de ‘vaktermen’. Het ziet er erg goed uit en we besluiten om (op een paar aanpassingen/vragen etc. na) met deze aannemer in zee te gaan. Zo veel zin in!

Januari 2021

De aannemer komt langs om de offerte te bespreken. We geven nog een aantal wijzigingen en wensen door en hij gaat ermee aan de slag. Hij zal een tekenaar inschakelen om de bouwtekeningen en wensen van de uitbouw te laten tekenen.

(…)

De tekenaar stuurt de bouwtekeningen op en we mailen wat over en weer.

Februari 2021

De definitieve tekeningen worden gestuurd en we kunnen hiermee de vergunning bij de gemeente aanvragen. Voor de achterkant heb je geen vergunning nodig, maar voor de voorkant wel. We willen dezelfde erker als de buren (i.v.m. het straatbeeld is dit waarschijnlijk ook de enige optie), dus we verwachten hier niet te veel problemen mee.

Begin Maart 2021

De vergunning is rond en de aannemer komt langs om de keuken in te meten. Hij geeft aan behoorlijk snel tijd te hebben voor ons: vanaf half maart kunnen we beginnen! Tijdens de laatste persconferentie werd bekend dat de winkels weer open gaan op afspraak: top timing, nu kunnen we héél snel een keuken uitkiezen! Gelukkig weten we wat we willen.

(…)

We zoeken een keuken uit! Dit keukenbedrijf is familie van de aannemer en zo weten we ook dat dit qua planning waarschijnlijk helemaal goed gaat komen. We hebben een ‘bosthema’ gekozen voor onze keuken.

(…)

Bij de hypotheekadviseur tekenen we de documenten, de hypotheek is nu geregeld!

(…)

Daan en een vriend hebben de stenen bij de voor- en achtertuin er vast uitgehaald. Redelijk op tijd al wel, maar nu hadden ze samen tijd. Fijn hoor, die hulp!

(…)

De taxateur komt langs om ons huis (inclusief verbouwing) te taxeren. Of we ons huis even wilden opruimen voor de foto’s. Tuuuuurlijk.

(…)

Daan heeft al een paar onderdelen van onze keuken verkocht, nu wordt het echt definitief! Goed bezig schat 😉

Wordt vervolgd! 🙂

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    9 maart 2021 / 8:23 am

    Wat groots! En wat een durf! De plannen klinken heel goed. Dat we in zo’n veel te dure huizentijd leven is extreem. Moet je nagaan: ons eerste koophuis, een mooi hoekhuis kostte 29.000 gulden!
    De vergunning voor jullie erker was er best snel!
    Ben heel nieuwsgierig naar de ‘boskeuken’ (en de rest)…. spannend!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge