Ontroostbare stofzuigermama

Het is zondag en ik ben in huis lekker bezig met opruimen. De was draait, alle kerstspullen zijn weer goed opgeruimd en ik ben bezig met het verschonen van onze bedden. (Tuttige beschrijvingen, hè? Ik ben me ervan bewust ;)). Ondertussen is Reinier (mijn robotstofzuiger) gezellig om me heen aan het dartelen en ik ben trots op mijn/onze productiviteit.

Op het moment dat ik Daan z’n dekbed in de hoes aan het schudden ben, hoor ik een enórm kabaal. BOEM BOEM BONK BEMMM PAFFFF BOEMMM. Mijn hart schiet in mijn keel en ik bedenk vliegensvlug wat dit kan zijn. Mijn katten liggen op bed en kijken verstoord op. Gelukkig: zij zijn oké. Daan is niet thuis en dan bedenk ik geschokt dat dit maar één ding kan betekenen.

(…)

Een paar uur later krijg ik een medelevend appje van een vriendin. “Hoe is het met hem?” Ik vertel dat hij nu door het leven rolt met een buitenboordbeugel (een stukje tape) en dat hij open staat voor ziekenbezoek. Hij zag het allemaal even niet meer zitten, maar nadat hij zichzelf van de trap had geworpen, bedacht hij dat hij het toch nog een kans wilde geven. Hij heeft mij beloofd dit nooit meer te doen.

(…)

Mijn stofzuiger is dus inderdaad van de trap geflikkerd (“gevallen” is te zacht uitgedrukt, het was echt een enorme klap haha). Tot nu toe herkenden zijn sensoren altijd prima dat hij niet over het richeltje mocht gaan (uitvoerig getest natuurlijk!). Ik dénk dat de sensor deze keer misschien wat stoffig was, waardoor hij dit nu misschien niet heeft gezien. Ik heb er in elk geval van geleerd: nooit de deuren meer open zetten en erbij blijven als ik hem op de gang laat zuigen.

Enne.. het is zijn eigen schuld dat hij nu buikpijn heeft. (Hij is intern een klein beetje ingedeukt en het kost nu iets meer moeite om het stofbakje te legen). Misschien is dat maar goed ook: ik vond het vrij verslavend worden om na elke kamer als een trotse moeder te kijken hoeveel stof hij nou weer had opgezogen. Heeft-ie dat in elk geval goed voor elkaar ;). #Staypositive

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    12 januari 2021 / 8:41 am

    Je stofzoon van de trap gedonderd. Moet een beer van een Reinier zijn, niet eens een dwarslaesie. Dat ie nog werken wil, de arme lieverd! Nu, hier een troostknuffel voor hem en natuurlijk een voor jou, z’n geschrokken mama…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge