Omg, we moeten naar Limburg! – Dag 7 vakantie Duitsland 2022

Zondag 9 oktober

Pas op dag 6 heb ik de foldertjes en het gastenboek gevonden in het huis, oeps! Bijna alle foldertjes verwijzen ons naar het stadje Limburg an der Lahn, een stadje naast Diez. Ik wil er graag heen en haal Daan gelukkig makkelijk over, hihi. Voordat we daarheen rijden, willen we eerst nog een kasteelachtig museumpje bezoeken. Op zondag is echter vrij veel gesloten, dus uiteindelijk besluiten we om naar een abdij in de buurt te rijden. Het is heel mooi, zeker met die strakblauwe lucht erbij!

Van de binnenkant is het een mooi kerkje, maar verder is er weinig te doen op het terrein. Na een kleine wandeling (mooi uitzicht!) rijden we naar Limburg an der Lahn!

Vlak voordat we de parkeergarage inrijden, hoor ik ineens pprrrrrffffrrrrtttt naast me. Ok, verschonen maar! Deze keer gewoon op de parkeerplaats in de kinderwagen, gaat prima! Aukje vindt het zoals altijd helemaal prachtig.

We hebben ondertussen aardig trek gekregen en we gaan bij één van de eerste terrasjes naar binnen. Fun fact: wij vinden het altijd leuk om binnen te zitten, zéker met een baby is dat heerlijk rustig. Het was nu alleen wel érg rustig: de muziek stond uit. Als Auk nu begint te huilen, is dat meteen een mooie scène, hahaha. Gelukkig vermaakt ze zich opperbest:

We bestellen de daghap en het is heerlijk! Daarna gaan we het stadje in, zó gezellig daar! Aan de stadsrand is een mooi parkje waar je een mooi uitzicht hebt over de beroemde kerk. Nou, je raad nooit wat we in dat park tegenkomen, hahahaha! Een watermolen ;).

In het stadje zijn we op zoek gegaan naar een nieuw traditie souvenirtje voor Aukje. Dat moet natuurlijk iets universeels zijn wat je in elk stadje wel zou moeten kunnen krijgen. Uiteindelijk hebben we een mooie sleutelhanger gekocht!

Wat een heerlijke stad, met een oud en een nieuw gedeelte. Voor de H&M, Rituals en grotere winkels kun je er terecht, maar ook voor hele gezellige lokale zaakjes.

Een mooie afsluiter van een heerlijke vakantie!

De terugreis ging gelukkig vrij goed! Aukje heeft heerlijk zitten dutten:

Schatje

Op naar de volgende vakantie!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    19 oktober 2022 / 7:35 am

    Een valreepontdekking: Limburg an der Lahn, wat een geluk om.dat stadje met al z’n vakwerkhuizen, de prachtige bomen en de toeristisch warme sfeer nog op jullie laatste vakantiedag genoten te hebben!
    Die tip konden jullie mooi doorgeven aan de jullie bekende volgende vakantiegangers!
    En Aukje? Ook Aukje had een topweek….kijk maar naar dat blije snoetje—-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge