Nieuwe hobby

Ik heb een nieuwe hobby ontdekt: luisterboeken. Tijdens vakanties vind ik lezen één van de fijnste dingen die er is, maar zodra de vakantie voorbij is ontstaan er al snel stofwolkjes op mijn boeken. Sinds kort ‘lees’ ik boeken vooral in de auto. Niet gevaarlijk met een boek achter het stuur (heb ik trouwens wel een keer gezien bij iemand!), maar gewoon met een bluetooth speakertje. Waar ik vroeger enthousiast zou roepen: “ik heb al 100 bladzijdes gelezen!”, roep ik tegenwoordig: “ik hoef nog maar 2 uur!”. Zelfs files vind ik tegenwoordig aangenaam*, kan ik er lekker een paar hoofdstukjes ‘bijlezen’.

Ik scrol door de lijst om een nieuw boek uit te zoeken en blijf hangen bij een boek waar ik een paar jaar geleden al in begonnen was: deel 1 van de millennium trilogie. “Zal ik deze gaan luisteren? Hij duurt iets meer dan 19 uur!” Kom maar op met die files. Ja, deze ga ik downloaden.

Na een ritje van een half uur (geen file helaas*) besluit ik dat dit geen boek is voor in de auto. In de vorige boeken die ik las, was er in een half uur tijd iemand getrouwd, overleden, gescheiden en opnieuw geboren. Niet echt hoogstaande literatuur, maar wel lekker om de tijd in de auto te doden. Als ik het tempo van dit boek over zou nemen in mijn rijgedrag, zou dit wel een hoop* flitspalen schelen, haha. Ik besluit dat ik dit boek toch maar op papier ga lezen. Direct na het verwijderen download ik een boek van Saskia Noort. Binnen tien minuten wordt duidelijk dat deze vrouw verlaten gaat worden, onvruchtbaar is en haar baan zal verliezen. Over tempo gesproken!

* Voor de sappigheid van het verhaal kan er hier en daar wat overdreven worden.

Volg:

3 Reacties

 1. 24 november 2017 / 8:23 am

  Wat leuk dat je met luisterboeken bent begonnen! Dat lijkt mij ook heerlijk voor zo’n dull moment in de auto. Moet je inderdaad wel de nodige files tegenkomen, want met de korte ritjes die ik maak, schiet het met zo’n luisterboek niet echt op, haha.
  Romy schrijft over.. 5 tips om te oefenen met dankbaarheid

 2. Gerdiemar
  24 november 2017 / 8:37 am

  Beluister toch maar geen moordzaken tijdens het rijden, voor je het weet lig je met auto en al ondersteboven in de greppel of erger. Chicklit moet kunnen, tenzij je natuurlijk gaat zitten zwijmelen achter het stuur, wat ook tot slingerende bewegingen kan leiden, en die lopen gegarandeerd uit op lijden. Afijn, veel files gewenst😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉🚙!

 3. 25 november 2017 / 5:17 pm

  Dik fan van boeken ik maar luister boeken werkt niet ben te snel afgeleid. Zelfs een podcast werkt niet. Maar wie weet als ik ooit nog eens auto ga rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge