Namenonderzoek

Wij wonen nu precies 3 jaar in dit huis en we voelen ons hier helemaal thuis. In de buurt herkennen we inmiddels ook alle mensen die hier wonen. Herkennen, ja. Maar van de buren die een paar huizen verderop wonen, heb ik géén idee hoe ze heten. En ik weet ook 100% zeker dat zij niet weten hoe wij heten. Niet super belangrijk, maar toch ;-).

Bij het schrijven van de kerstkaartjes, waarin ik ook de buren een kaart stuur, krijg ik een idee. Normaal sla ik het huis van de ‘onbekenden’ altijd over, maar ik besluit om dat nu niet te doen. Ik gooi een envelop (met niets erop) bij ze in de brievenbus en zet onder het kaartje: Thomas en Dorinde met ons huisnummer. And now we wait. Ondertussen hebben Thomas en ik al een paar namen bedacht. “Echt zo’n typische Harry”.

HAHA! Een uur later ligt er bij ons ook een kaartje op de deurmat. Geniaal. Harry was het niet, maar we vinden de namen best passend ja. Nu weet ik alle namen van ons huizenrijtje, op één huis op de hoek na. Die zijn volgend jaar aan de beurt met het ‘namenonderzoek’ :-). Ken jij van al je buren de namen?

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    20 december 2021 / 8:34 am

    Sociale actie, je naam bekend maken bij onbekenden! 🤗
    In onze straat staan negen huizen. Van de Afghaaanse grote familie ken ik slechts de naam van de vrouw, een lieverd van een vrouw. In het huis daarnaast weet ik de voornaam van de man die met een Poolse is getrouwd, er tegenover woont een Koerdische met de man wiens achternaam ik weet en wie er in de overige vijf huizen wonen zijn me bekend. Bij ieder een kerstkaart droppen ga ik van de week doen🌲

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge