Metamorfose: onze zithoek

Met mijn vriend en twee katten woon ik in een ruim appartement. We hebben een grote badkamer, twee ruime slaapkamers en een woonkamer van zo’n 32 m2. Ondanks dat nieuwbouw niet echt mijn smaak is (je vindt mij regelmatig smachtend naar ‘oude’ huizen op Funda), wonen we hier echt heel fijn.

In 2012 trok mijn vriend in zijn eentje in dit appartement. Qua inrichting wist hij één ding: strak en modern moest het worden! Het liefst zou hij alles asfalteren 😉 De zithoek zag er toen als volgt uit:

Omdat ik hier nog niet echt woonde (ik was toen 19: ik vond het – ondanks dat we al 4 jaar samen waren – nog nét te vroeg om te gaan samenwonen), was ik blij met het resultaat. Wel wist ik dat mijn eigen smaak ‘een tikje anders’ zou zijn: kleuriger en minder strak.

In 2014 trok ik in bij mijn vriend en we vonden het wel een goed idee om een kleurtje op de muur te knallen. Bij mijn ouders had ik een paarse kamer en het leek ons een mooie warme kleur om ook in dit huis te gebruiken.

Zo gedacht, zo gedaan. Zie onderstaande foto’s voor een impressie van ons paarse huis. (Helaas heb ik geen betere foto’s, op één van de foto’s ligt er zelfs een gek blauw dekentje met benen?! ;)):

    

     

We hebben er een paar jaar plezier van gehad, maar op een gegeven moment ben je paars echt zat. Nadat ik terugkwam van mijn avontuur in Frankrijk, vond ik het dan ook de hoogste tijd om ons huis een wat ‘frissere’ en meer volwassen look te geven.

We winkelden bij verschillende winkels en uiteindelijk kwamen we tot dit resultaat:

De stoelen, het kleed, de lamp en het schapenvachtje komen bij Ikea vandaan. De salontafeltjes en de poef kochten we bij Loods5. Tussen de stoelen hebben we een heel leuk bijzettafeltje van de Xenos staan, maar die zie je niet terug op deze foto. Het schilderij achter de bank heeft mijn moeder op verzoek geschilderd, zo mooi! Ons pronkstuk is misschien nog wel onze globebar, die we heel impulsief op een Italiaanse webshop hebben besteld.

Elke dag opnieuw word ik zo blij van onze zithoek: het straalt zoveel rust en gezelligheid uit!

Wat vind jij van onze stijl? Ben jij happy met jouw zithoek?

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    20 april 2017 / 8:11 am

    Je kunt de foto van je huidige zithoek zó in een glossy laten plaatsen. Plek om je thuis te voelen, om elke keer als je binnenstapt blij van te worden. Aansprekende kleuren bij elkaar! Die globe..mooie vondst! Dat mamaschilderij had ik al bewonderd, met flair geschilderd. Zit die zonnig gele stoel lekker? Met jullie uitzicht is ook niks mis, is het niet?
    Of ik happy ben met onze eigen zithoek? Ons bankstel gaat vervangen worden eerdaags. Desondanks voel ook ik iedere keer wanneer ik ons huis in kom: hier is Thuis, hier wil ik zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge