Marthe is alweer 7 maanden!

Marthe is van 26 februari en dat betekent dat ze alweer 7 maanden oud is. Zó gezellig dat ze al zo lang bij ons is :-). Een collega vroeg laatst wat voor ‘trucjes’ Marthe al kan en die vraag krijg ik wel vaker. Bij deze dus een overzicht van de ontwikkelingen van Marthe!

Slapen

“Slaapt ze al door?” Haha, de meest gestelde vraag. Gelukkig gaat het slapen heel goed! De nachtvoedingen zijn al een tijdje klaar en het gebeurt regelmatig dat Marthe van 19:00 tot 07:00 slaapt. Heel af en toe wil ze nog een speentje midden in de nacht, die actie kost dan 30 seconden. We vallen direct daarna weer in slaap, dus dat is prima! Meestal is Marthe tussen 06:00 en 07:00 wakker en dat voelt heel luxe. Zelf gaan we meestal rond 22:00/22:30 slapen, waardoor we echt wel fit zijn.

Rollen/zitten/tijgeren/kruipen

Met 5 maanden kon Marthe heel goed van haar rug naar haar buik draaien. Sinds een paar weken lukt het ook heel goed de andere kant op, ideaal! Dat betekent wel dat ze niet meer op haar vierkante meter blijft liggen, haha. Qua zitten kunnen we haar nog niet ‘los’ laten zitten, maar op schoot zit ze al heel netjes. Ook is ze druk aan het oefenen met tijgeren, maar het blijft vooral nog bij oefenen hihi. Alles op z’n tijd!

Voeding

Ik geef nog steeds borstvoeding en ben best trots dat dit al 7 maanden lukt. Sommigen vragen me wanneer ik wil stoppen, maar voorlopig blijf ik dit nog gewoon doen :-). Het gaat super goed en het is heel snel en praktisch. Ook vind ik het een gezellig momentje. Op de dagen dat ik aan het werk ben, drinkt Marthe super goed uit een flesje. Naast de melk krijgt ze ook een fruithapje en een groentehap. We begonnen met enkele smaken groente, maar mixen nu al meerdere smaken door elkaar. We hebben nog geen brood gegeven (dat voelt fijner als ze goed kan zitten), maar daar gaan we binnenkort ook mee starten.

Marthe is een super vrolijk meisje dat heel graag lacht! Ze huilt bijna nooit en is heel goed te troosten als ze verdrietig is. Op naar de volgende maanden!

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Gerdiemar
  27 september 2022 / 8:18 am

  Gisteren 7 maandjes jong…
  Elke maand is een leuke babyleeftijd, maar het steeds meer contact kunnen maken en alle vorderingen zien blijft leuker dan leuk. Jullie Marthe, een prachtkindje!
  Op naar het los kunnen zitten en op naar alles wat zo Marthedierbaar is💞

 2. Riet
  14 december 2022 / 9:17 am

  Vrolijke mama’s, vrolijke papa’s is vrolijke Marthe.
  Knap hoor dat je nog borstvoeding geeft en daarvan geniet, hele fijne feestdagen in deze zee van geborgenheid Liefs uit Gameren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge