Tien vragen over Marthe :-)

Hoi! Voor het eerst een bericht vanuit mij na de bevalling. De overige blogberichten had ik allemaal al ingepland toen ik zwanger was, ideaal. Ik durf nog niet te beloven dat ik nu de blog weer volledig bij ga houden. Heel fijn dat Laura het zo opgepakt heeft en voor deze blog 10 vragen gesteld heeft die ik alleen maar hoef te beantwoorden. Dat maakt het toch een stukje makkelijker dan om zomaar een blog te schrijven. Want: where to begin?! Veel leesplezier :-).

Heb je nog een beetje tijdsbesef of heb je een gigantische chronische jetlag?

Haha, tijdens de eerste twee weken was het tijdsbesef compleet weg. De dagen zien er best wel hetzelfde uit: voeden – verschonen – Marthe laten slapen. Dat helpt echt niet met de jetlag, hihi. Het maakt ook verder allemaal niks uit welke dag het is of hoe laat het is. Nu, drie weken na de bevalling, lukt het steeds meer om de dagen te onderscheiden. Wel hebben we ’s nachts soms nog een error. Dan denken we dat het al tijd is om te voeden, terwijl Marthe dan nog heerlijk ligt te tukken en het ook nog veel te vroeg is voor de voeding, haha.

Komt de pakketman vaak langs omdat jullie nieuwe spulletjes hebben gekocht?

Hahaha nou niet bij ons thuis, maar de pakketman heeft al heel wat pakketjes bij een pakketpunt gebracht. Mijn record is dat ik in één nacht wel vijf bestellingen op Vinted heb gekocht, HAHA. Je bent gewoon erg gevoelig voor ‘dingen voor je kind’. En de websites zijn ook erg goed in reclame maken. Precíes de dingen die je ‘nodig’ hebt komen steeds maar voorbij.

Gaat Marthe graag in bad?

De eerste paar keren met begeleiding van de kraamzorg wel! Toen we het zelf gingen doen was ze wat minder fan, hihi. Eenmaal in het badje (we doen haar nu in een Tummy Tub) vind ze het erg lekker, maar het afdrogen en aankleden is nog niet zo’n succes. Gelukkig huilt ze echt bijna nooit (afkloppen!), dus dat ze dan even moet huilen is dan niet zo erg.

Lukt het om soms nog iets voor jezelf te doen?

Nou, ik ben heel blij dat ik al heel wat blogs vooruit had gewerkt en dat Laura nu concrete ‘interview’ vragen voor me heeft gemaakt, want daar had ik echt geen tijd / rust voor. Verder ligt het eraan! Als we kraamvisite hebben dan blijft er minder tijd voor onszelf over. Wel gaan we nu ruim een week al elke dag naar buiten en dat voelt zó luxe. Die slaapkamer en woonkamer ken je na twee weken wel!

Went het al om mama te zijn? 😊

Het went wel om alle ‘taken’ te doen die er nu bij horen. Ook lijkt het alsof ze er altijd al is geweest, terwijl ze pas ruim drie weken oud is. Gek! Toch blijft het ook nog een gek idee hoor, om ineens mama te zijn 😊. Sommige mensen hebben heimwee naar de periode waarop alles nog zo makkelijk was zonder kind, maar daar hebben wij (nog? 😉) totaal geen last van. Het scheelt wel enorm dat Marthe zó lief is, weinig huilt en vet goed slaapt (nogmaals afkloppen, haha). In de nacht slaapt ze bijna meteen weer na de voeding, tot de volgende voeding. Zo kunnen wij ook heel wat uurtjes maken, heerlijk.

Op welk moment ben je het meest trots sinds de geboorte?

Vooral op de dag en dagen nadat de kraamzorg klaar was en we het maar mooi allemaal regelden met z’n drietjes. Thomas is de ideale vader en super lief voor Marthe en voor mij. De eerste week kon ik bijna niets omdat ik moest herstellen. Thomas heeft toen alles geregeld en is wel honderd keer extra de trap op en af geracet om alles te halen wat we nodig hadden. Nu kan ik gelukkig bijna alles weer (op een rustig tempo) en vind het top hoe we alles voor elkaar krijgen zonder ruzie te krijgen, hihi.

Welke kleuren vind je leuk staan bij Marthe?

Roze uiteraard, maar wit en creme vind ik ook heel schattig. Ik had op Vinted een pakketje mutsen gescoord en daar zat ook een zwarte muts bij. Nou, dat stond écht niet haha! Zwart is gewoon niet schattig. En Marthe is dat wel.

Mis je het soms om zwanger te zijn, of geniet je vooral weer van sushi?

De sushi was heeeeerlijk! (Thomas, binnenkort wordt het wel weer tijd hoor). Nee, ik mis het niet echt, hoewel ik ook nog niet heel nostalgisch mijn ‘foto’s met buik’ heb teruggekeken. Wie weet dat ik het dan iets meer mis. Misschien dat vrouwen die zeker weten dat het de laatste zwangerschap was daar meer last van hebben. Hoewel je natuurlijk nooit weet wat de toekomst zal brengen. Het is wel heerlijk om gewoon weer te kunnen bukken en om me in bed om te draaien zonder dat er een kreun uit mijn mond ontsnapt. (Dat was de eerste week na de bevalling trouwens veel erger dan tijdens de zwangerschap, haha).

Hebben jullie al een uitje gemaakt als gezin?

Jazeker! We hebben al wat rondjes buiten gelopen, zijn bij Laura en Daan op visite gegaan en hebben al in de duinen gewandeld. Daar hebben ze een leuk restaurantje waar we hebben geluncht. We konden buiten zitten (we boffen enorm met het weer deze weken!) en je betaalt daar meteen zodra je je eten hebt besteld. Ideaal, zodat je meteen weer kan gaan als je klaar bent met eten.

Omschrijf deze periode in een paar woorden!

Bijzonder, kwetsbaar, overweldigend, onvoorwaardelijke liefde, trots, onbeschrijflijk, pittig, fantastisch.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Gerdiemar
  21 maart 2022 / 8:12 am

  De foto bovenaan deze blog geeft in verwonderde stilte al alle antwoorden op de tien Lauravragen!
  Mooi interview Laura, leuk bedacht… Te bedenken dat over een paar maandjes jij Dorinde, dezelfde vragen aan jouw zus kan stellen, dat Marthe dan al een ‘groot’ nichtje is….

 2. Riet
  22 maart 2022 / 7:31 pm

  Mooi ik heb genoten van jullie verslag, echt gezellig en ja het is en blijft heel uniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge