Maar meestal lukt het wel hoor!

Het is zaterdagavond en ik heb met mijn familie afgesproken in Alkmaar, gezellig! Het is even na negenen, waardoor ik gratis kan parkeren in de binnenstad.

Mans kom ik aangereden met de auto van mijn vriend. Al snel zie ik een vrij plekje. Die is voor mij! Soepel manoeuvreer ik de auto naar het parkeervak en zet ik hem neer. Ik haal de sleutel uit het contactslot en stap uit. Ha! Dat heb ik even snel gepiept.

Het parkeervak lig precies voor een huis. In de deuropening staat een jongen te roken en hij kijkt hoe ik uitstap. Voelt dan toch leuk dat je in één keer de auto zo netjes neerze..

O.

Shit.

De auto staat schots en scheef. (Understatement). Het wiel staat half op de weg en ik heb ‘m toch ook wel vrij dicht achter de voorste auto gezet. De jongen ziet mij kijken en gauw loop ik weg. Vind ik dan toch een beetje een afgang om weer in de auto te stappen en hem beter neer te zetten, snap je mijn punt?

Snel bedenk ik een plan. Ik zet een paar stappen de verkeerde kant op en haal heel casual mijn telefoon uit mijn tas. “Hoi Dor, waar ben jij?” Onzin natuurlijk, ik weet al lang waar mijn zus is. Schijnheilig babbel ik met mijn zus, even wat tijd rekken hoor.

Is die peuk al uit? Ik blijf de deur goed in de gaten houden. Even later doet de jongen de deur achter zich dicht. “Oké, tot zo!” zeg ik opgelucht tegen mijn zus.

Binnen tien seconden zit ik weer in de auto en parkeer ik ‘m super turbo weer goed in. Met rode wangetjes stap ik uit en loop ik gauw en giechelig weg. Hopelijk is de jongen geen pakjesroker.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge