Loeien op dierendag

Op 4 oktober is het dierendag. Wanneer ik op Facebook en Instagram alleen maar foto’s zie van dieren die in de watten worden gelegd, voel ik me met de minuut schuldiger tegenover Dirk en Rover. Vandaag staat er namelijk een bezoekje aan de dierenarts gepland. Geen heftige afspraak, ze krijgen een vaccinatie tegen de niesziekte. Wel maak ik me een beetje zorgen om Rover, die is de laatste tijd een stuk zwaarder geworden.

Nou.. schuldig hoef ik me niet te voelen: het is mega druk bij de dierenarts, haha! De reis ernaartoe was beregezellig: Dirk heeft de longen in zijn lijf ‘gezongen’. Rover was gelukkig wel stil, twee van die loeiers had ik wat heftig gevonden in de auto. Leuk detail: ook Laura heeft vlak na ons een afspraak bij de dierenarts voor James en Darcy (op dierendag, foei). Het is de eerste keer dat Dirk, Rover, James en Darcy in één ruimte zijn.  

Wanneer ik de katten op de behandeltafel zet, worden ze even onderzocht. En ja hoor, wat ik al dacht: Rover is sinds de vorige keer een stuk aangekomen. Dirk is wel keurig op gewicht. Goh. En zo voel ik me nog een klein beetje extra schuldig wanneer ik óp dierendag de brokjes zorgvuldig afweeg. Laat het loeien maar weer beginnen ;-).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    6 oktober 2021 / 7:22 am

    1 obesitaskat, 1 koeloeikat… Wat een zorg!
    En wat een behoedzame bejegening om de een veel meer lekkers te mogen voorschotelen dan de ander. Voor loeikat Dirk elke dag dierendag. Voor Roverse obesias wordt het afzien. Maar gelukkig geen niesziekte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge