Leuke situaties met leerlingen

Liever de blog beluisteren? Klik op de video onder de blog!

Nu er thuis verbouwd wordt, ben ik veel op mijn werk te vinden. Sommige leerlingen geven mij veel inspiratie ;).

Naam van mijn man

“Mevrouw, uw man lijkt echt op Messi op deze foto.” (Een leerling houdt dit het hele jaar al vol bij het zien van onze trouwfoto op mijn bureaublad). Vandaag deed hij toch maar eens navraag hoe mijn man daadwerkelijk heet. “Daan.” De leerling verstond me overduidelijk niet (ik droeg een mondkapje). “Nee, maar mevrouw hoe heet hij echt?” Ik antwoord: “Daan!” Leerling, vragend: “zijn naam, inderdaad?” Een andere leerling kon dit niet meer aanhoren en greep in: “zijn naam is DAAN, D-A-A-N! – Oooooooooo!!”

Bijdehandje

De WiFi op school is traag en mijn laptop doet niet wat ik wil. Zuchtend en kreunend overdrijf ik dat het leven als docent erg zwaar is en sommige leerlingen opperen al subtiel dat ze best uitval voor mij over zouden hebben. “Nee hoor, hartstikke lief, maar het gaat helemaal lukken! ;)” Vervolgens lukt het me nog steeds niet om de powerpoint te delen en ik acteer dat ik ‘super wanhopig’ ben. (Gelukkig is dit niet mijn eerste jaar als docent, hahaha). Een leerling speelt het spel mee en merkt grappend op: “mevrouw, misschien moet u even een kopje koffie nemen, even ademhalen en dan weer doorgaan!”

Schoolfoto

“Mevrouw, dit wordt erg ongemakkelijk, ik moet even oefenen met lachen hoor, anders is het zo nep.” Een andere leerling maakt hem vervolgens keihard aan het lachen, waarop hij daarna uitroept: “oké stop maar weer!! Straks sta ik er met een rood hoofd en traanogen op, hahaha.”

Haarverf

“Mevrouw, heeft u uw haar geverfd? – Klopt! Wat vind je ervan? – Ja eh, heel leuk hoor.” Dare say no.

Kasteel

Ik heb mijn bureaubladachtergrond aangepast van een foto met Messi (eh Daan) naar een foto van het kasteel waarop wij getrouwd zijn (zie foto bij deze blog). Een leerling (15 jaar) vraagt bloedserieus: “woont u daar?” Een andere leerling slaat met zijn hand tegen zijn voorhoofd. Ik, bloedserieus: “ja! Veel docenten kunnen dit makkelijk kopen, hoor.” Hij kijkt me nog even ongelovig aan, maar begint dan gelukkig te lachen.

Liever de blog beluisteren? Klik hieronder op de video!

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    15 april 2021 / 7:19 am

    Getrouwd zijn met Messi betekent dat Chateau Marquette jullie eigen huis is, dat spreekt vanzelf.
    Streamen of zoomen (of hoe heet dat) met je cursisten levert prachtige en prachtig verwoorde neverdull op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge