Leuke momentjes tijdens het online lesgeven

Zonnetje

Ik probeer tijdens mijn online lessen altijd veel positiviteit door te geven via het scherm. Zo leek het me wel gezellig om een zonnetje op het bord achter mij te tekenen, zodat de leerlingen (zelfs met deze sneeuw) altijd een gezellig plaatje zouden zien.

Het zonnetje staat nog altijd op het bord en inmiddels zijn we daar allemaal aan gewend. Tijdens de les vanmiddag sloot een leerling vanmiddag ineens af met: “Doeg mevrouw, ik wens u een hele fijne dag samen met het zonnetje achter u!” Ik vond dit zo cute en heb erg gelachen, hahaha.

Online evaluatie

De leerlingen zijn bezig met een online evaluatie en hebben daarbij hun camera aan. Als een soort Big Brother zit ik dan naar de leerlingen te kijken. Braaf kijken ze allemaal naar hun scherm. Op een gegeven moment zie ik een leerling verwilderd om zich heen kijken. Ik stuur hem een privé bericht:

Hoi, lukt het? Wat ben je aan het doen?

Ik zie dat hij mijn berichtje leest en moet lachen. Enthousiast typt hij terug:

Ik zoek mijn muis.

Daarna zie ik hem weer typen, met een grote grijns op zijn gezicht.

Niet het dier, maar een computermuis.

Ik vond dit zo droog, de timing was echt perfect hahaha.

Pyjama

Het is 16:00 en ik bel met een leerling om wat door te spreken. “Hoi, zet je je camera ook even aan?” Aarzelend hoor ik: “oké, maar ik zit wel nog in mijn pyjama….” Ik antwoordde vrolijk dat ik inmiddels ook in mijn slobbertrui zit en dat hij zich hier niet voor hoeft te schamen. Vervolgens heb ik een gesprek gevoerd met een heel groot hoofd in beeld, hahaha. Hij had het niet hoeven zeggen, ik heb geen pyjama gezien ;).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    11 februari 2021 / 8:17 am

    Jij (en je lieve zus) bent (zijn) superdocenten. Letterlijk kilometers verwijderd van de cursisten en dan leuke dichtbijcontacten weten te creëren en ervaren, maakt de wereld beslist een stuk plezieriger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge